Poznat datum još jedne odložene utakmice: Partizan na “Čika Dači” 1. novembra

Crno-beli će samo jednom do kraja godine igrati u Kupu Srbije

Viša sila. Tako u Humskoj tretiraju sve što se dešavalo minulih dana i zbog čega je 171. večiti derbi odložen za 6. decembar. Trebalo je da se igra u sredu, ovako će Partizan morati da čeka dva meseca i kusur da bi odmerio snage sa Crvenom zvezdom i pitanje je u kakvom će raspoloženju biti oba sastava pred kraj kalendarske godine.

Ambijent na crno-beloj strani Topčiderskog brda mogao bi da bude dobar ukoliko ekipa Igora Duljaja zadrži prednost nad najvećim rivalom (četiri boda). Najveći optimisti smatraju da ima uslova i da je uveća, pod uslovom da nastavi da ređa pobede i dobije zaostali meč četvrtog kola sa kragujevačkim Radničkim.

Taj duel biće na programu 1. novembra na stadionu „Čika Dača“, određeno je posle svih pomeranja koja su pratila poslednja dešavanja u Mozzart Bet Superligi. Susret je prvobitno planiran za 20. avgusta, ali su Beograđani zatražili predah između dva kvalifikaciona kola za plasman u Ligu konferencije, iskoristivši pravo da zatraže odlaganje. Zajednica Mozzart Bet Superlige im je izašla u susret, a novi termin je 1. novembar: tri dana posle susreta sa Voždovcem u Humskoj, a četiri uoči gostovanja Novom Pazaru. Interesantno je da će se istog dana na terenu naći aktuelni lider prvenstva, TSC i šampion države, Crvena zvezda, u još jednom odloženom susretu, koji bi mogao značajno da utiče na redosled na tabeli.

Sva ova pomeranja znače da će Partizan (a i Crvena zvezda, verovatno) odigrati do kraja kalenarske godine samo jednu utakmicu u ovkiru Kupa Srbije. Bile su predviđene tri, međutim, kako su dueli iz prvenstva prebačeni za 1. novembar i 6. decembar, crno-beli će odigrati tek početni meč u masovnijem takmičenju.

I to, svi su izgledi, pred kraj predstojeće reprezentativne pauze. Zasad kao najrealniji termin figurira 18. oktobar, dan posle susreta Srbije i Crne Gore i kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Žreb za početnu fazu takmičenja će tek biti upriličen.

Originalni članak: Mozzart sport