Pi Džej Doužer još ne može da se navikne: Probao sam to da uradim i svi su me gledali čudno

Košarkaš Partizana P. J. Dozier govorio je za Mozzart Sport o tome šta ga fascinira, kada je u pitanju Željko Obradović i šta je ono na šta mu je bilo najteže da se navikne.

Dozier je ovog leta obukao crno-beli dres i posle nekoliko sezona u NBA ligi, prvi put promenio sredinu.

,,I dalje se navikavam, ali zasad je sve dobro. Dosadašnje iskustvo je u redu. Imam pomoć saigrača i cele ekipe, zbog čega se jako radujem svemu što dolazi u budućnosti. Moraćemo još mnogo da radimo kako bismo došli do nivoa kojem težimo. Sezona je duga, svi su spremni i na istim smo talasnim dužinama kako bismo dostigli sve ciljeve koje smo zacrtali”, rekao je Dozier za Mozzart Sport.

,,Rad sa Obradovićem blagoslov”

Američki košarkaš je i u razgovoru za Basketball Sphere govorio o treneru Željku Obradoviću, kojeg se dotakao i ovom prilikom.

,,Iskreno, najbolje iskustvo mi je kada on izađe na parket uoči početka utakmice. Navijači polude, to samo pokazuje koliko je veliki trener, koliko je sebe uložio tokom svih ovih godina i kakvu je karijeru napravio. Takođe vidim sve više kolika je veličina u evropskim okvirima, šta je sve uradio. Sama činjenica da mogu da radim kod takvog stručnjaka za mene je blagoslov.”

Adaptacija na evropsku košarku teče polako, a na jednu stvar mu je bilo najteže da se navikne.

,,U NBA možeš da uđeš na parket već posle prvog slobodnog bacanja. Ovde sam probao to da uradim i svi su me gledali čudno, bilo im je simpatično i smešno. Toga stvarno nisam bio svestan. Ali, kao što rekoh, svaki dan je prilika da nešto novo naučiš u životu, ali moje dosadašnje iskustvo sa evropskom košarkom je dobro”, zaključio je Dozier.

Partizan sezonu u ABA ligi počinje u ponedeljak protiv Mornara, dok ga 5. oktobra očekuje gostovanje Maccabiju, u prvom kolu Evrolige.

Originalni članak: Basketballsphere.com