Posle Firence osvojena i Budimpešta

Petlići crno-belih prvi na turniru u Mađarskoj

Aktuelna nedelja donela je niz uspeha Partizanovih bisera kao i dva prva mesta na turnirima u Budimpešti i Firenci.

Na uspeh kadeta koji su u Italiji na dominantan način osvojili turnir “Nereo Roko” savladavši Empoli u finalu 6:1, nadovezao se uspeh petlića Parnog valjka na “Barsa kupu” u Budimpešti.

Dečaci rođeni 2011. godine, koje predvodi trener Nikola Filipović, uz saradnike Miloša Nikolića Slobodana Šaranova stigli su do trofeja u konkurenciji 12 ekipa.

Posle trijumfa nad Ferencvarošem (1:0) i Đerom (2:1), uz poraz od Verone (0:2), Partizanovi petlići su se plasirali u osminu finala, gde su savladali Ujpešt (3:0), a na narednom stepeniku bili su bolji od Barselone (1:0). Crno-beli biseri su se potom ekipi Verone revanširali identičnim rezultatom i tako se plasirali u finale. Borba za pehar protiv Ferencvaroša odluičena je na penal ruletu pošto su prethodno mreže ostale mirne, a talenti iz Humske bili su precizniji sa bele tačke od mađarskog predstavnika te su stigli do trofeja.

Uz timsko priznanje, srpskom predstavniku, odnosno Vuku Dimitrijeviću pripala je nagrada za najboljeg golmana. Pomenuta generacija već je navikla na uspehe, budući da su osvajali turnire, kako u zemlji, tako i u Evropi, a čine je: Vuk DavidovićDušan CvijanAndrej DimitrijevićAleksa LintaPavle JevtićLuka SoknićHaris SaitiRelja MijailovićAleksa SimetićPavle StaparVojin RadojkovićStefan Marinković Aleksa Puškarević.

Originalni članak: Mozzart sport