Avramović: Ne žalim zbog povrede, opet bih se odazvao selektoru

Bek Partizana, Aleksa Avramović, govorio je za TV Partizan o povredi koju je zadobio u reprezentativnom dresu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

“Oporavljam se, ostalo je još malo. Videćemo šta kažu rezultati snimka sledeće nedelje. Nije šuterska ruka u pitanju, pa je to pozitivna strana. Nezgodan pad, igrao sam utakmicu s ovakvom rukom, a isprva se nije videlo na snimcima. Na treningu reprezentacije sam kasnije imao taj kontakt i tada dokrajčio šaku. Samo da me prestane bol i videćemo”, kaže Avramović, pa dodaje:

“Čim sam video snimak, znao sam da iste sekunde otpadam sa spiska reprezentacije. Svakome je teško što ne može da igra zbog povrede. Ne žalim ni za čim što sam do sada uradio. Nije ovo povreda koja će mi rešiti sudbinu, ali me je zadesila u nezgodnom trenutku. Ova vrsta povrede iziskuje mesec, dva, možda i tri. Nigde se ne žuri. Mislim da se niko ne kaje što ide u reprezentaciju, pa i da mu se desi povreda. Ja bih opet otišao i opet ću otići”.

Košarkaš “parnog valjka” ističe da je Srbija favorit na Evropskom prvenstvu.

“Što se tiče reprezentacije, ogromne dve pobede. Turci su nas tukli preko ivice faula, a protiv Grčke… Krem de la krem. Spektakularna utakmica za gledanje. Sada je znatno olakšan put ka Svetskom prvenstvu u odnosu na period posle poraza od Belgije. Znali smo šta ovaj prozor nosi i da je najteži. Evropsko prvenstvo? Favoriti smo. Hemija je fantastična i sve vodi ka tome da će se napraviti uspeh. Nadam se medalji.”

Originalni članak: B92.net