“Porodica Čović je tužila Partizan”

Pravni zastupnik Košarkaškog kluba Partizan Ilija Dražić objasnio je detalje Skupštine ABA lige koja je održana u četvrtak.

Na toj sednici je izabrano novo predsedništvo za naredna četiri i po meseca i za predsednika određen Đorđe Avramović iz FMP-a.

Partizan nije želeo da dozvoli da Zoran Tošković predsedava ligom, ali je ipak klub iz Železnika dao novog predsednika.

“Na ovoj Skupštini je ipak postignuta određena saglasnost, posle dužeg vremena. Zvezda je odlučila da povuče obe tužbe protiv ABA lige. Transformacija u d.o.o. znači da više nikada ne dođu situacije vezane za loše upravljanje. Od sada će upravljati profesionalni menadžment, za šta će dobijati platu. Dogovoreno je da u pojedinim slučajevima odlučuje CAS i da prestane funkcija predsedništva, već će biti formirana profesionalna uprava.Sadašnje predsedništvo će sazvati sednicu na kojoj će biti usvojen završni račun i tu je učinjen nekakav ustupak da je to predsedništvo po ranijem redosledu, iako nije bio po društvenim pravilima, odnosno društvenog ugovora među članovima društva. Oni će se sada tu pojaviti u narednih nekoliko meseci”, rekao je Dražić u izjavi za BC Partizan TV.

Upitna je prohodnost iz ABA u Evroligu, odnosno, da li će sa titulom na Jadranu ubuduće moći da se igra u elitnom takmičenju.

“Ideja je bila da ABA liga komunicira sa Evroligom, da vidi kakav će biti status ABA lige i verujem da će doći do nekog sastanka tokom leta. Činjenica da je EL upozoravala u vezi raznih problema sa upravljanjem ABA ligom, uticalo je i na naš status u Evroligi. Verujem da nismo nepoželjni kao Partizan ni u jednoj od tih liga. Jedini smo klub koji i na svakom gostovanju ima veliki broj navijača”.

“Precizno će se znati kada se EL oglasi na koji način će se klubovi iz ovog regiona takmičiti u Evroligi i Evrokupu. U slučaju da ne bude vezano za takmičarske rezultate, ta liga neće biti bez smisla, ali će izgubiti suštinski smisao da se takmičite sa najboljim klubovima. Mislim da je došlo do serije incidenata u ABA ligi prethodnih godina. Ako i dođe do licenci, pripašće najvećim klubovima, a ostali koji su najmanje doprineli lošoj reputaciji, najviše će ispaštati. Ali, onda se postavlja pitanje zašto su ćutali svi oni koji su ćutali svih ovih godina”, objasnio je Dražić.

On je objavio da su članovi porodice Čović tužili Partizan.

“Zaista su tužili KK Partizan. To je neobično po meni, ali desilo se”, potvrdio je Dražić, bez daljih detalja i komentara na tu temu.

Tekst: B92.NET