Popović: Znao sam da ću da se vratim na gol

Preostale su nam još tri utakmice, TSC i Čukarički, s druge strane, imaju i kup, zbog toga smatram da je sve moguće – ne gubi veru u drugo mesto golman crno-belih

Partizan je povratkom Aleksandra Popovića na gol crtu konačno vezao pobede, slučajno ili ne, tek…

Trijumfi nad TSC-om (3:1) i Novim Pazarom (2:0) vratili su dostojanstvo crno-belima i oživeli nadu Grobarima da je plasman u Evropu sa superligaških kota 2 ili 3, ipak, moguć.

Doprinos jednog od najperspektivnijih srpskih golmana buđenju ranjenog lava je dragocen: u Bačkoj Topoli bio je nerešiva enigma za Petra Ratkova i Ifeta Đakovca u izglednim šansama, u Humskoj protiv tima iz grada na Jošanici načinio je iskorak i sačuvao mrežu. Stoga…

Da li vam je, možda, omiljena narodna pesma „Mirno spavaj, nano, sve je zaključano”?

– To su samo dve utakmice, nije vreme za tu pesmu… Saigrači i ja želimo da nastavimo u istom ritmu, pa možda, nekada, kad napravimo neku ozbiljnu seriju bez primljenog gola… – ostavlja stasiti Užičanin mogućnost da se u dogledno vreme, ipak, zavrti popularna numera.

Šta vam je prolazilo kroz glavu u periodu od mesec i po kad niste stajali između stativa (propustili pet utakmica) i jeste li znali da ćete,  ukoliko iskažete psihološku stabilnost i pojačate rad da dobijete novu šansu?

– To su neke normalne stvari koje se dešavaju u sportu – pad forme ili mišljenje trenera da u tom trenutku ima bolje rešenje. Nalazio sam se već u takvim situacijama, znao sam da je neophodno da ostanem skoncentrisan, pojačam rad i da ću sigurno da se vratim na gol.

Originalni članak: Sportsli žurnal