POMOZIMO PORODICI BACKIĆ DA OBNOVI KUĆU IZGORELU U POŽARU!!!

PORODICI Backić iz Smedereva život se raspao u nekoliko minuta. U požaru im je izgoreo čitav sprat kuće, i u ovim zimskim danima tragedija ih je ostavila bukvalno na ulici.

ВАТРА ПРОГУТАЛА СВЕ: Породица Бацкић остала без крова над главом, Смедеревци прискачу у помоћ (ФОТО)

Pomoć su ponudili prijatelji kod kojih su se smestili, ali najveća nevolja, pored toga što im je u požaru izgorelo sve, sada jeste kako, makar delimično, obnoviti dom.

Ivan Backić, glava porodice, kaže da se sve dogodilo iznenada, 18. decembra, oko 21.30, kada je ispala sklopka, a odmah potom primetio je vatru na plafonu. Najbrže što je mogao izveo je ženu i desetogodišnjeg sina napolje, kada je počeo plafon da pada. Vatrogasci su tri sata gasili požar, ali je izgorelo bukvalno sve.

– Ostali smo bez ičega. Sprat nam je uništen od požara a prizemlje od vode. I nameštaj je natopljen vodom. Kod kumova smo, koji su nam izašli u susret. Deci je sve izgorelo, od najmlađeg sina se pokrenula škola, žele da pomognu. Najbitnije je da prvo popravimo krov, kako bi zaštitili bar što je ostalo, ide zima – kaže Ivan.

Porodica Backić ima tri sina, najmlađi ima deset godina, srednji 18, dok je najstariji student u Boru i ima 21 godinu.

Gradonačelnik Smedereva pozvao je porodicu Backić da ponudi pomoć grada.

– Učinićemo sve što budemo mogli. Odmah smo kontaktirali s Centrom za socijalni rad da se porodici obezbedi privremeni smeštaj, a mi ćemo na Gradskom veću opredeliti određeni iznos kao redovnu i vanrednu pomoć. I lično ću pomoći – rekao je za naš list gradonačelnik Jovan Beč.

Porodica Backić

Porodici je trenutno najvažnije da zbog mogućeg snega pokriju sprat novim krovom, te su dobrodošli svi koji mogu da pomognu u građevinskom materijalu ili radnicima.

RAČUN

UKOLIKO ste u prilici da pomognete, s Ivanom možete kontaktirati na broj telefona: 066/6653181. Novac za pomoć može se uplatiti na broj računa: Direktna banka, Ivan Backić 150-8001000717784-48

2