Počelo uigravanje osovine Natho – Rikardo

Izraelac je prošle sezone podelio 12 asistencija, u Partizanu se nadaju berićetnoj saradnji sa novim-starim napadačem

Sve oči u Rikarda Gomeša. Nepisano pravilo da igrači međusobno najbolje znaju vrednost i osećaju značaj pojediinaca za tim potvrdilo se na kontrolnoj utakmici sa Krakovijom i treninzima u Ptuju početkom ove sedmice. U oba slučaja Partizanov kadar oduševljeno je ispratio poteze Rikarda Gomeša, potvrđujući da mu je laknulo što konačno ima klasičnog špica.

Utisak je da je kamen sa srca pao i Aleksandru Stanojeviću. Naročito usled saznanja da konačno može da radi na sihnroznizaciji ofanzivnog dela tima u kome bi, prema sadašnjoj projekciji, glavnu osovinu trebalo da čini tandem Bibars Natho – Rikardo Gomeš. U ponedeljak individualni rad na završnici, a ovog utorka prvi put na zajedničkom ekipnom treningu, što se može okarakterisati kao zvanični početak uigravanja izraelskog veziste sa afričkim centarforom.

U igri „napad protiv odbrane“, na skraćenom terenu, jedna od ideja stručnog štaba bila je da proveri kako funkcioniše taj tandem, s obzirom da prethodnih dana to nije bilo moguće. Najpre zbog povrede Natha tokom provere sa Koprom zbog čega crno-bela „šestica“ nije trenirala nekoliko dana, potom posebnog programa namenjenom povratniku u Humsku imajući u vidu da se tek sredinom minule sedmice priključio pripremama.

I prvi utisak je povoljan po crno-bele. Naravno, biće potrebno vreme da „kliknu“, nauče kretnje i promene pravca, ali se čini da bi Rikardo i Natho mogli vrlo dobro da sarađuju kad počne sezona. Pod uslovom da nekadšanji član CSKA i Olimpijakosa ostane na poziciji „desetke“, odmah iza napadača, s tim da ostaje žal Ivice Ilieva što na tom mestu nije Sejduba Suma, s obzirom da je prvi čovek sportskog sektora još pre tri godine planirao da upari Gvinejca sa reprezentativcem Zelenortskih Ostrva.

„Sećam se da su na prethodnim pripremama u Ptuju njih dvojica imali sjajnu međusobnu energiju. To mi je davalo nadu da će možda biti i najbolji tandem Partizana. Šta će biti sledeće godine ne znam. Nezahvalno pitanje“, rekao je Iliev pre nekoliko dana.

Razumljivo, s obzirom na činjenicu da je Sejduba Suma propustio kompletne pripreme i saigrače će dočekati u Beogradu 12. jula, te ne baš povoljan status u ovom trenutku, ali i podatak da je Bibars Natho minulu sezonu završio kao prvi paker ekipe. Namestio je ukupno 12 golova, rasporedivši ih na sledeći način: Lazaru Markoviću i Takumi Asanu po četiri, Nemanji Joviću duplo manje, Milošu Jojiću i Filipu Holenderu po jedan.

Reče Stanojević tokom jednog treninga: „Natho nije brz, ali su mu lopte brze“, zbog čega se stručni štab nada da bi baš zbog načina na koji Čerkez deli pasove mogao da profitira Rikardo Gomeš. A sa njim i Partizan. Uostalom, pre tri sezone je ispalio 26 preciznih hitaca, tako što mu je najviše asistencija podelio Goran Zakarić (četiri), sam se izborio za četiri gola, dva je postigao sa penala, tri mu je namestio Nemanja Miletić, po dva Nemanja NikolićDanilo PantićZoran Tošić i Slobodan Urošević, da bi ga po jednom proigrali Gabrijel EnakeMarko JankovićMark ValijenteĐorđe Ivanović i Nebojša Kosović. Većina ih više nije u Partizanu, ali…

Tu je Natho.

JOVIĆ OK, ALI BEZ RIZIKA

Popravlja se kadrovska situacija u Partizanu. Pošto se u trenažni proces vratio Bibars Natho, stručni štab je sa olakšanjem dočekao i vesti da koleno Nemanje Jovića nije pretrpelo veća oštećenja, iako je trpeo bolove s kraja minule sedmice.

Snimak magnetnom rezonancom otklonio je sumnje da je talentovanom krilu oštećen meniskus, ali preventive radi će verovatno propustiti još koji trening, kako ne bi rizikovao.

Ivan Obradović je počeo da trči, uz plan da se od ponedeljka priključi timskim treninzima posle bola u prednjoj loži. Odistan je samo Rajko Brežančić koga muči zadnja loža, oporavak levog beka će potrajati.

Originalni članak : Mozzart sport