Perić hteo da radi za džabe, ali ne i da trpi poniženje

Ničim izazvani iz kluba posegli za smanjenjem plate čoveku koji je decenijama jedan od zaštitnih znakova crno-belih

Posle 46 godina, legendardni spiker Partizana Ljubomir Ljuba Perić povukao se sa mesta spikera na mečevima crno-belih, neslavno, ali ne svojom krivicom, okončavajući jednu epohu u klubu iz Humske.

Razlog je ničim izazvana odluka čelnika da Periću smanje platu, što mu je saopšteno posle remija (1:1) protiv Radničkog 1923, posle čega je došlo do razlaza.

Telegraf saznaje da je Perić, pošto mu je prvo telefonski saopštena odluka, rekao da novac nije problem i da će, ako klub nije u stanju da ga plaća, da radi bez plate – za džabe, ali da svakako neće dozvoliti da ga neko ponižava i igra se sa njegovim imenom u situaciji kada u Humskoj gotovo ništa ne funkcioniše i Partizan se nalazi se pred kolapsom.

Na kraju je Perić i sam uvideo da je verovatno kolateralna šteta sveopšteg haosa koji vlada u klubu, na svim nivoima, da to više nije taj Partizan u kome je proveo mladost i posle skoro pet decenija postao na neki način jedan od zaštitiih znakova crno-belih i stadiona u Humskoj odlučio da ode, a pokušaće da ga zameni Vladimir Mijailović, komentator na mečevima mlađih kategorija crno-belih.

Reče neko u šali očaja, ako je počelo od zvaničog spikera, onda su na redu i tresu se kafe-kuvarice… Da nije žalosno, mučno, bilo bi smešno….

Originalni tekst Telegraf.rs