Partizanu teže bez Natha, Pantiću šansa za „krupan kadar“

U Humskoj, ali i celoj fudbalskoj Srbiji, egzistira pitanje: kako će Partizan bez Natha?

Tužna uvertira, iz crno-belog ugla, Partizanovog derbija s Vojvodinom: Bibars Natho ostao je bez jubileja (trebalo da odigra 100. utakmicu), Parni valjak, apropo činjenice da na Izraelca neće moći da računa do kraja jeseni, bez duše tima.

Potvrdu vesti da stvari nisu kao što su se učinile u prvi mah (odmor od desetak dana; produkt ranog izlaska iz igre na reprezentativnom gostovanju Austriji) i sa snagom da izazove zabrinutost kod pristalica superligaškog lidera, Čerkez je plasirao u četvrtak uveče na Instagramu, objasnivši prinudnu pauzu do januara problemom sa trenutnom anemijom, uz nadu da će za prvenstvene okršaje u 2022. da se vrati zdraviji i jači.

Dotle… U Humskoj, ali i celoj fudbalskoj Srbiji, egzistira pitanje: kako će Partizan bez Natha?

Konsenzus „teško” kreiran je iz dve komponente: evidentnog uticaja i davanja posebne dimenzije igri crno-belih i uvidom u prošlost – Parni valjak znao je i da trokira bez kreativnog veziste.

Na uzorku od 13 propuštenih utakmica (devet u prvenstvu, tri u Kupu Srbije i jedna u Evropi) za skoro dve i po godine – 10 dobijenih i „samo” tri okončane nepoželjnim rezultatom (dva poraza i remi), to i ne izgleda tako strašno, ali…

Te, sa atributom „prosutih” bodova, bile su najteže – na gostovanjima Spartaku u Subotici, Vojvodini u Novom Sadu i Metalcu u Gornjem Milanovcu…

Kompletan tekst možete da pročitate u broju Sportskog žurnala za 20. novembar.

Originalni članak: Sportski žurnal