Odbojkašice Partizana izgubile u Subotici u derbiju začelja

U petak je odigran prvi meč 8. kola u šampionatu Srbije za odbojkašice, a Spartak je u Subotici, u derbiju začelja, bio bolji od Partizana.Spartak Subotica - Partizan Soker

Golubice su posle velike borbe došle do pobede nakon četiri odigrana seta – 3:1 (25:15, 17:25, 25:23, 25:23).

Spartak iz osam odigranih utakmica sada ima skor 2-6, a Partizan je sa utakmicom manje na 1-6.

Do druge pobede u sezoni Subotičanke su došle predvođene dojučerašnjom igračicom Partizana, iskusnom Ivanom Radonjić, koja je osvojila 18 poena. Četiri manje dodala je Marija Škorić, a na deset je stala Matea Petrović. Ipak, heroina pobede domaćih je Aleksandra Petrović, koja je as servisom donela poslednji poen na meču za domaćina, a koja je igrala pod injekcijama.

U ekipi Partizana, koji je ponovo imao očajan procenat napada, mlada Ana Krulj je osvojila 17 poena, devet je dodala Nataša Ševarika, a osam Ksenija Tomić.

Darko Zakoč, mogao je samo da čestita mlađem kolegi, koji mu je dugo godina bio prvi saradnik u zemlji i inostranstvu.

Čestitke ekipi Spartaka i kolegi Zucoviću, koji su imali više strpljenja i malo vipe koncentracije u odlučujućim momentima. Moja ekipa nije ličila na sebe. Mnogo tehničkig grešaka i mnogo poklona. Kada je trebalo mirno ući u završnice trećeg i četvrtog seta, gde su nam se neke stvari otvarale, nismo znali to da iskoristimo. Ima veliki broj stvari koje ja nisam uspeo da promenim u ovom periodu, jer ne postoji magični štapić da bi se ispravile ovolike tehničke greške. Predstoji nam grčevita borba za opstanak„, zaključio je Zakoč.

Originalni članak: Sport Klub