Partizan želi da krene u pobednički niz (subota, 13 časova, mogući sastavi)

Partizan – Radnik (subota, 13 časova)
Stadion Partizana. Sudija: Igor Stojilković. Pomoćnici: Jovan Grujić, Nikola Đorović.
PARTIZAN: Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević, Enake, Zdjelar, Pantić, Janković, Nikolić, Rikardo.
RADNIK: Vasiljević, Đorđević, Žarković, Stevanović, Pantelić, Mladenović, Kovačević, F. Stojanović, Nikolić, Keremeh, Zlatanović.

 

Prošlonedeljna pobeda protiv Vojvodine, prva posle tri uzastopna remija u šampionatu popravila je raspoloženje u Partizanu.

Zaostatak od 13 bodova za Crvenom zvezdom i tek treća pozicija u šampionatu razlog su ipak, za nemirne snove crno-belih, ali postoji bar osnova za optimistička razmišljanja uoči nastavka prvenstvene trke.

– Može se reći da posle duela sa Novosađanima lakše dišemo – potvrdio je Zoran Bata Mirković, šef stručnog štaba Parnog valjka.

Okršaj protiv Radnika u Humskoj prilika je za drugu uzastopnu „trojku” i, kako se bar oni najoptimističniji navijači nadaju, ulazak u trijumfalni niz vicešampiona Srbije u borbi za bodove.

– Moramo da razmišljamo u tom pravcu, jedino nas pobede održavaju u trci za titulom. Svi drugi ishodi bili bi katastrofalni za nas – svestan je trener Partizana obaveza tima koji predvodi.

Radnik je jedini ove sezone u prvenstvu savladao crno-bele (0:1). Podatak za oprez i poštovanje prema suparniku od strane prvog stručnjaka srpskog vicešampiona.

– U tom smislu sigurno smo nešto dužni. Očekuje nas sigurno težak zadatak u duelu sa Surduličanima. Radnik je organizovana ekipa, pretpostavljam da će igrati malo defanzivnije. Naš rival ima dobre pojedince, između ostalih mladog reprezentativca Zlatanovića. Sigurno da moramo da u utakmicu uđemo maksimalno koncentrisani i odlučni da je dobijemo.

Najveći problem Partizana ove jeseni nastajao je posle postignutog gola. Crno-beli često nisu umeli da sačuvaju prednost, ali je do nervoze u igri dolazilo ne samo posle vodećih već i izjednačujućih pogodaka.

– Neke utakmice bile su bukvalno preslikane. U takvim mečevima umesto da vodimo sa dva ili tri gola razlike dolazili smo u situaciju da gubimo bodove. Verovatno je zatim u podsvesti naših igrača ostajala takva slika i zbog toga su u svakom sledećem meču ulazili u nervozu-zaključio je trener crno-belih

Izvor Sportski žurnal