“Crno-beli”košarkaši večeras za nastavak tradicije

Crno-beli večeras (19 č) dočekuju Cibonu koja ih je u regionalnoj ABA ligi samo jednom (2009) savladala u Beogradu. – Trinkijeri se nada punoj dvorani

Večeras u dvorani ”Aleksandar Nikolić” igraće se jedan od najčuvenijih derbija nekadašnjeg prvenstva Jugoslavije, u to vreme najjače evropske lige, između Partizana i Cibone (19 č). Gosti su u usponu forme, dok crno-beli s novim trenerom pokušavaju da uspostave novi sistem igre.

-Našoj ekipi treba pun Pionir. Jako smo mladi i treba nam pomoć. Svakodnevno puno radimo i sada taj rad moramo pretvoriti u igru, a uz podršku je uvek lakše. Očekuje nas teška utakmica, oni su jako iskusni, a mi jako neiskusni, i ako se bude igralo u ritmu koji nametne Cibona, neće biti dobro za nas – rekao je trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Cibona je posle tri uzastopna poraza na početku sezone nanizala tri pobede, redom protiv tri jaka rivala: Cedevite, Olimpije (u gostima) i Mornara. Jedan od njenih ključnih igrača jeste naš košarkaš Marko Ljubičić. Trener Ivan Velić se nada novom uspehu, iako je Cibona na prethodnih 17 gostovanja protiv Partizana samo jednom pobedila, pre devet godina:

-Nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz dobrih igara i protiv Partizana. Znamo šta nam je donelo dobar rezultat – način na koji smo igrali, jedna timska igra i odbrambeno i napadački i jedino se tako možemo suprotstaviti jednoj jakoj ekipi koja će biti nošena velikim brojem navijača. Nadam se da će igrači naći inspiraciju u jednoj takvoj atmosferi. Zadovoljstvo je igrati utakmice pred punim tribinama i to će nam biti podstrek da odigramo jednu pravu mušku utakmicu – rekao je Cibonin trener Ivan Velić.

Krilo domaćina Rade Zagorac, čiji se povratak u tim (posle povrede) odrazio i na rezultate Partizana, ističe da je večerašnja utakmica višestruko važna:

– Prvo, kako bismo zaokružili mini ciklus od tri utakmice bez poraza i time potvrdili pozitivnu reakciju na dolazak novog trenera. Drugo – kako bismo odmakli Ciboni sa kojom u ovom trenutku delimo isti skor, i treće – eventualna pobeda bi bila mnogo značajna nadgradnja samopouzdanja, pred mini seriju od dva jako zahtevna gostovanja. Prethodnih dana smo radili dobro, pa verujem da uz, već redovno fantastičnu podršku navijača,  možemo do jako važne pobede.

Izvor:Politika