Partizan skenira desetku Zemuna: Uklapa se u bonus, došao bi po povoljnim uslovima

Zavisi od procene Aleksandra Stanojevića

Navijači očekuju bombe, mada se taj termin dobrano izlizao u vreme dok je Ivica Iliev zvanično obavljao funkciju sportskog direktora, rukovodioci će se pozivati na ekonomičnost i domaćinsko poslovanje, a u tom vrtlogu velikih očekivanja i ne baš velikih finansijskih mogućnosti kretaće se Partizan kad je reč o predstojećem prelaznom roku, što bi moglo pažnju da usmeri ka domaćem tržištu.

Pričalo se još pred kraj leta o Jovanu Vlalukinu iz Metalca, biće desni bek ponovo u fokusu za mesec i po dana, razmatra se i povratak Bojana Balaža, štopera TSC-a, govori se o još nekim superligaškim igračima, a na skeneru stručnog štaba će se naći i jedan fudbaler Prve lige Srbije.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, u pitanju je Nikola Ristović, organizator igre Zemuna, njegovo ime je već u beležnicama odgovornih iz Humske 1.

Ne slučajno, jer je Ristović bio pred očima crno-belih nekoliko puta tokom jeseni, u više kontrolnih susreta imao je priliku da se predstavi struci, posle čega je dogovoreno da se, kad je već zanimljiv, njegove partije u završnici kalendarske godine isprate i, ako ispuni stroge kriterijume, krene u realizaciju posla.

Partizanu odgovora što je Nikola Ristović rođen 19. januara 2001, što znači da bi imao pravo da još dva takmičarska ciklusa bude korišćen kao bonus. A poznato je da Parni valjak kuburi sa tom kategorijom. Osim toga, kako se može čuti, angažman talentovanog organizatora igre bio bi vrlo povoljan. Navodno bi došao bez obeštećenja, u zamenu za procente od dalje prodaje, čime bi oba kluba profitirala. Zemun, jer bi mogao da računa na zaradu ukoliko se Ristović potvrdi na elitnoj sceni, a Partizan tako što bi igrača na kog bi mogao da računa duži vremenski period. Ristović se s desetkom na poleđini dresa nametnuo kod trenera Milana Ristića, nekada angažovanog baš u mlađim kategorijama Partizana, odigravši 13 od 14 utakmica dosadašnjeg toka Prve lige Srbije, a u poslednjoj rundi, u pobedi nad vranjskim Dinamom (3:2) učestvovao je sa dve asistencije.

Aleksandar Stanojević i tim ljudi angažovan na praćenju igrača iz Super i Prve lige analiziraće igre Nikole Ristovića u preostala tri kola do zimske pauze, a onda odlučiti, ako im se svidi, da li je za prvi tim, Teleoptik ili omladince.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport