Ko je od igrača najviše profitirao dolaskom Filipovskog?

Novi trener Partizana Sašo Filipovski je sada već imao nekoliko punih treninga sa ekipom da može da proceni sposobnosti, podeli uloge i spremi se za predstojeće izazove. Manjak je utakmica pošto je Slovenac za sada vodio samo dve, protiv Zadra i Cibone u ABA ligi. Upisane su obe pobede, a na njima se videlo da je nekim igračima prijala trenerska promena.

U ovu grupu definitivno spada Nemanja Dangubić. Da li je trener najviše uticao na dobre partije ili je nekadašnji igrač Crvene zvezde jednostavno pronašao ritam u napadu? Ono što je jasno kao dan, brojke Dangubić su skočile na poslednja dva meča ABA lige.

Na prvih pet mečeva ABA lige ove sezone upisao je ukupno 35 poena, dok je na prethodna dva već na brojci od 28. Protiv Zadra je imao 15 poena, a protiv Cibone 13.

Ovakav trend moram da se nastavi za dobro Dangubića, a pre svega Partizana.

Čini se po brojkama da i Markus Pejdž pronalazi formu. Kod Šćepanovića je sjajni šuter pao u zaborav, nije imao izgrađene akcije, a to se protiv Cibone donekle promenilo. Odmah se osetilo i na statistici. Ubačenih 16 poena uz šut za tri 4/5.

Ipak, nisu svi u usponu forme u crno-belom taboru. Kodi Miler-Mekintajer je u osetnom padu. Amerikanac koji je bio ubedljivo najbolji igrač kod Šćepanovića sada nikako ne može da se “trgne” kod Filipovskog. Na poslednja dva meča ABA lige  postigao je ukupno 10 poena. Po pet na oba meča. Premalo za njega, naročito kada znamo da može da dominira u napadu. Kao protiv FMP-a kada je imao 23 poena.

Slično može da se kaže i za Radeta Zagorca. Međutim, Zagorac je poznat po oscilacijama i glavni zadatak mu je, bez obzira na trenera, da pronađe konstantnu formu.

Ostaje da se vidi kako će u novom sistemu izgledati Vilijam Mozli i Ognjen Jaramaz. Dva verovatno najbolja igrača Partizana koji se oporavljaju od povreda i još uvek nisu zaigrala pod komandom Filipovskog.

Tekst preuzet sa portala Maxbet sport