Partizan pred večiti derbi – gotovo u savršenom stanju: DULJAJA MUČE SLATKE MUKE

ČETIRI utakmice, četiri pobede i maksimalnih 12 bodova. Plan skovan tokom zimske pauze da se na 172. večiti derbi ode bar sa bodom prednosti u odnosu na najvećeg rivala je ispunjen, a sada sledi ono što bi u velikoj meri moglo da usmeri rasplet šampionske trke.

Partizan na stadion “Rajko Mitić” stiže kao lider Superlige, u odličnom raspoloženju i što je najvažnije praktično bez ijednog kadrovskog problema osim lakše povrede kolena kapitena Svetozara Markovića.

Povreda zbog koje je kapiten preskočio prethodni meč sa Železničarom je lakše prirode i njegov izostanak je više predstavljao preventivu nego realan problem za stručni štab. Svi ostali su orni i spremni da repriziraju decembarski derbi posle kojeg su se crno-beli pobedom vratili na lidersku poziciju.

Golman Aleksandar Jovanović je odradio suspenziju zbog žutih kartona i vraća se među stative, a utakmica protiv pančevačkog superligaša je pokazala da Igor Duljaj može i te kako ozbiljno da računa i na njegovu alternativu Miloša Krunić. Ovaj 27-godišnji čuvar mreže je debijem u subotnjem mestu postao 29. igrač kojem je Duljaj ove sezone ukazao poverenje.

– Naša pozicija, sama po sebi, nosi veliku odgovornost. Navikli smo na to i za to smo se spremali. Lično se trudim da uvek ostanem mirne glave i fokusiran. Verujem u sebe, verujem u ono što radimo na treninzima, a naravno uz podršku saigrača, sve je dosta lakše – istakao je Miloš Krunić u izjavi za klupski sajt.

Kada je poslednja četvorka ispred Jovanovića u pitanju iznenađenja ne bi trebalo da bude. Uloge bekova će kao i u prethodnoj prvenstvenoj rundi obavljati Aranđel Stojković i Nikola Antić, dok će se u “centrali” naći Svetozar Marković i Bojan Kovačević. Slatke muke Igora Duljaja kreću “na protivničkoj polovini” gde postoji ozbiljan prostor za kombinatoriku. Najrealnije je da ispred odbrane za kvarenje protivničke igre i pokretanje napada budu zaduženi Leonard Ovusu i Gajas Zahid, dok bi trojku ispred njih mogli da čine Aldo Kalulu, Bibars Natho i Jung Jun Goh. Pozicija klasičnog napadača je rezervisana za Mateusa Saldanja, a ulogu džokera u nastavku bi pored Nemanje Nikolića mogao da preuzme i Samed Baždar koji je u poslednja dva kola najavio značajno veće domete nego do tada.

Originalni članak Novosti.rs