Partizan dogovorio još jedno pojačanje iz Čukaričkog: Otkrivamo sve detalje transfera, evo koliko crno-beli plaćaju mladog štopera

Pošto je u utorak ozvaničio Aleksu Jankovića, Partizan je dogovorio još jedno pojačanje iz Čukaričkog. U pitanju je štoper Bojan Kovačević, koji će u sredu parafirati višegodišnji ugovor sa crno-belima. Transfer mladog defanzivca (19) vredan je 500.000 evra, potvrđeno je Sportalu.

Saradnja Partizana Čukaričkog je donela dva transfera u smiraj prelaznog roka. Janković i Kovačević Banovo brdo zamenjuju Humskom.

Prvi je već predstavljen i mogli smo da čujemo šta je imao da kaže o povratku u crno-beli tabor. Drugi će isto učiniti dan kasnije, saznaje Sportal.

Kovačević će pojačati tim Igora Duljaja i rešiti dva goruća pitanja – štopera i bonusa. Posle odlaska Mihajla Ilića u Bolonju, te povrede njegove zamene Nikole Miličića, Partizan se iznenada našao u problemu. 

Načelna ideja je bila da novi štoper bonus bude Uroš Drezgić. Ipak, činjenica da je on ove sezone već igrao za dva kluba – Čukarički i Rubin iz Kazanja, te da za crno-bele ne bi imao pravo nastupa, stopirala je taj posao.

Klub je ekspresno reagovao i rešenje pronašao u Kovačeviću, 19-godišnjaku iz Užica, koji je deo omladinskih dana proveo u Partizanu.

Sa njim i pomenutim Miličićem, kada se oporavi od povrede, Duljaj će imati lagodniju situaciju po pitanju bonusa. I neće morati da remeti planove u ofanzivnom delu tima.

Kovačević je visok 193cm. Krasi ga izuzetna snaga i skok igra, ali je zavidna brzina za poziciju štopera. Bolje se služi desnom nogom.

Ove sezone je odigrao ukupno 11 utakmica za Čukarički.

Originalni tekst Sportal.blic.rs