Lorens Roberts: Prelazak iz Zvezde u Partizan – najbolji potez u karijeri!

Lorens Roberts u dresu Partizana

Američki krilni centar Lorens Roberts, nedavno je u razgovoru za “Maxbetsport” otkrio razloge prelaska iz Crvene zvezde u Partizan.

On je naveo da mu je to bila najbolja odluka u karijeri:

– Znam da sam sve iznenadio kada sam prešao u Partizan. Moram da naglasim da to nije bila laka odluka. Mnogo sam razmišljao jer sam znao šta takv potez znači, već sam bio svestan rivalstva između Crvene zvezde i Partizana, a uz to, ne mogu da se setim da je neki američki košarkaš to uradio. Razgovarao sam tada i sa Omarom Kukom, nije mi on rekao da pređem u Partizan, ali mi je dao savet da uradim ono što osećam da je najbolje za moju karijeru.

Na kraju je odluka bila doneta isključivo iz košarkaških razloga. Partizan je igrao Evroligu, imao je trenera koji je dugo sa timom i osetio sam da bi moglo nešto dobro da se desi. Uz sve to, zaista nisam hteo da napustim Srbiju u tom momentu, jer sam osetio da se tu igra košarka baš kakva odgovara meni i mom karakteru. Sada, 10 godina kasnije mogu bez ikakve dileme da kažem da sam napravio dobre odluke, možda i najbolje po moju karijeru – istakao je Roberts.

Nakon Partizana Roberts je nastupao za Efes, Lijetuvos Ritas, Bajern Minhen, Darušafaku a karijeru je okončao u dresu Gravelana.

Originalni tekst Espreso.rs