Partizan dočekuje Rad u zaostalom meču petog kola Superlige(MOGUĆI SASTAVI)

Zoran Mirković, trener Partizana, danas u akciji uzimanja mere „svom” Radu!

Batinoj „memoarskoj dvorani” period stasavanja u Crnotravskoj oslikan je najlepšim bojama: na Banjici je stekao afirmaciju i zavredeo poziv LJubiše Tumbakovića u Humsku. Inicijalna kapisla za veliku karijeru!

– Pomešane su mi emocije, prve fudbalske korake načinio sam u Radu, izuzetno cenim i volim taj klub. Građevinari u ovom trenutku, takođe, imaju dobru ekipu – zbori Zoran Mirković u predvečerje malog gradskog derbija.

Kako ste prolazili s Radom protiv Partizana i – obratno?

– Bilo je tu i pobeda i poraza… Jedino što sad neće da bude dobro – neko neće da bude zadovoljan rezultatom.

U istoj koži je i Zoran Milinković, sa crno-belima osvajač titule 2015, zamalo i u Ligi šampiona?

– Kolega Milinković je prekaljen stručnjak, mnogo ga poštujem…

Baš kao i četu sa stadiona „Kralj Petar Prvi?

– Odlična ekipa, znaju da igraju, krasi ih veliki broj igrača iz omladinske škole, kvalitetnih, čvrstih u defanzivi. Imaju izvanrednog napadača, razbijača – Mihajlovića, vezne Bajinovića i Mladenovića, po bokovima brze Lutovca i Kasalicu…

Dakle, moraćete mnogo bolje nego protiv Proletera, u Novom Sadu jedva sačuvaste minimalac?

– Pogledate li drugo poluvreme, ništa nije valjalo! Šta mora da se menja? Totalni zaokret! Mogu da shvatim da su pojedinci došli premoreni sa reprezentativnih utakmica, neki su odigrali po 180 minuta, imali i daleke puteve, međutim, onakvo izdanje… Čovek i kad je umoran mora više da uključi mozak, bolje reaguje na terenu… Ono je bilo katastrofalno.

Nameće se, spremate rotacije za Rad?

– Biće nekih promena…

Niste zadovoljni formom pojedinaca?

– Neko opšte stanje: da li je forma, zamor, nespremnost… Na bazi toga napraviće se ekipa, naravno – i u odnosu na protivnika.

Koliko će meč s Radom da vam posluži za otklanjanje dilema pred večiti derbi, najveća – na pozicijama defanzivnih vezista?

– Da završimo prvo meč s Radom… Ima vremena do nedelje i sastava za Zvezdu.

Dobro, ali kažu – najteže su utakmice pre i posle najveće svetkovine. Plašite li se da su igračima misli već usmerene ka komšijama?

– Sigurno da svi mislimo malo na nedelju… Poseban motiv nije potreban, ovo im je profesija, igraju prvenstvenu utakmicu, za svoj klub. Samo neka rade svoj posao!

Evidentirajući nedostatke, potencirali ste – strah od igre?

– Ne mogu to da shvatim! Igrač Partizana da beži od lopte, da ne želi igru… Ko god da je s druge strane, ne mogu da shvatim.

Lepota fudbala: Partizan kraj ove nedelje, po mnogima sa epitetom – istine, može da dočeka kao prvi na tabeli?

– Je li tako? Da, da, tako je… Nije daleko ni nedelja… – sa osmehom je zaključio Zoran Mirković.

Crvena zvezda će imati dan više za pripremu derbija: možda bi za Partizan bilo bolje da se ne igra meč s Radom?

– Gust je raspored, ovo je zaostala utakmica, morala je u jednom momentu da se odigra… I Zvezda ima neku aktivnost, ne neku – igra Ligu šampiona. U istoj smo koži.

Odgonetnite famu: da li je odložen duel s Građevinarima ubačen u raspored samo zbog toga da bi Nemanja R. Miletić odradio suspenziju i igrao protiv komšija?

– Ispada da je tako… Mada je bilo reči da će da bude kažnjen samo jednu utakmicu, što nije bilo realno…