Panter: Milionski ugovor pred šestu sezonu, 40.000 u prvoj(VIDEO)

Kevin PanterStarsport

Kapiten Partizana Kevin Panter kaže da mu je dugo trebalo da dođe do odličnog ugovora, a istakao je i pozitivni uticaj trenera Željka Obradovića.

„U prvoj sezoni u Evropi zaradio sam 40.000 dolara, a prvi sedmocifreni ugovor dobio sam u šestoj sezoni. Dakle, trebalo mi je pet sezona da do toga dođem“, rekao je Panter u podkastu Swish Cultures.

Ta šesta sezona bila je 2021, kada je Panter potpisao za Partizan, a prvi tim u Evropi mu je bio Lavrio.

Imao sam cilj. Kada sam igrao za Lavrio, naišao sam na evroligašku utakmicu. Kvalitet igre odmah mi je zapao za oko, iako tad ništa nisam znao o tom takmuičenju. Zvao sam agenta da mi kaže nešto više i rekao mu da ću jednog dana biti na tom nivou. Kada sam leti bio u SAD, radio sam naporno i nisam traćio novac. Imao sam plan od četiri-pet godina i tačno sam znao šta mi je cilj. Za mene je najvažnije da igram mnogo i da mogu finansijski da se brinem o svojim ljudima“.

Potom je Panter igrao za Antverpen, Rosu Radom, AEK, Virtus, Olimpijakos, Crvenu zvezdu, Armani, i sada je u crno-belom već dve sezone.

„Igranje za Željka Obradovića mi je mnogo pomoglo. Sa mentalnog aspekta, učinio je da više razmišljam tokom cele igre – donošenje odluke, različite vrste dodavanja. Mnogo mi je pomogao da dostignem viši nivo“, ističe 30-godišnjak iz Bronksa.

Originalni tekst Sport Klub