Opet Borac zagorčava život

Prvi poraz na pripremama ekipe Želja Obradovića

Tačka na ,,Mozzart humanitarni turnir“ stavljena je utakmicom domaćeg Borca Mozzart i Partizana NIS. I više je nego dobro poznato da je pet klubova (Borac Mozzart, Čačak 94 Quantox, Partizan NIS, Sloga, Sloboda) učestvovalo na plemenitoj manifestaciji, koja za cilj ima prikupljane novčanih sredstava za lečenje Vojki Jevtović.

Baš kao na prethodna tri susreta, i na ovom je sprovedeno u delo jedno interesantno takmičenje. Naime, treneri obe ekipe, Đorđe Mićić i Vladimir Androić, uputili su šuteve na koš, a njihove pogotke će kompanija Mozzart i Quantox Fondacija novčano nagraditi sa 10.000, odnosno 5.000 dinara. Takođe, pomenuti dobrotvori su doneli odliku da za svaki koš postignut na meču izdvoje 1.000, odnosno 500 dinara, a sve u svrhu pomoći Čačanki Vojki Jevtović. Naravno, na poluvremenu su dobrovoljci iz publike uputili šuteve van linije 6,75 i sa polovine terena, a njihovi koševi će isto biti nagrađeni.

Daleko uspešniji je bio Borac, koji je zahvaljujući sjajnom šutu van linije 6,75 došao do najvećih +12 (76:64).

Poenima Kočovića na samom početku poslednjeg kvartala Borac je dodatno povećao cifru na semaforu. Tek je Smailagić, nakon duge suše, uspeo da donese poene Partizanu. Naravno, gosti nisu smeli da dozvole da predugo budu inferiorni. Zaigrali su kudikamo bolje, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi raspoloženi i motivisani Borac, koji je ponovo došao do dvocifrene prednosti (84:73). To je nateralo Obradovića da ponovo pozove tajm aut, kako bi razbudio svoj uspavani tim. Da stvar bude gora po goste, Borac je osetio da može da pobedi slavnog rivala, pa je igrao sa tom intencijom. Iz napada u napad je rešetao koš protivnika, pa je polovinom deonice došao do +15 (90:75). Naravno, u periodu koji je usledio Partizan je krenuo da igra nešto bolje, ali vreme je radilo u korist domaćina. U poslednji minut Borac je ušao sa 13 poena prednosti, tako da je bio na korak do značajne pobede. Partizan, razumljivo, nije odustao, ali nije bilo prostora da se nešto promeni. Iako pobeda ostvarena u humanitarnom duelu, ipak će mnogo značiti igračima Borca, koji se uveliko spremaju za početak ABA lige, a jedan od rivala u istoj biće upravo Partizan.

Borac Mozzart: Đ. V. Ćurčić, Hejl 11, Lešić, Đoković 4, Nikolić, Đ. M. Ćurčić, Kočović 9, Tomašević 12, Glišić 8, Novaković 15, Topolović 2, Radonjić 13, Todorović 16, Čarapić 4.

Partizan NIS: Vukčević, Ledej 16, Koprivica 2, Panter 19, Smailagić 7, Egzum 7, Jovanović 2, Naneli 8, Lesor 7, Trifunović, Anđušić 13, Petrović 3.

Originalni članak Mozzart Sport ³