Okuplja se šampionska generacija: Milan Aleksić se vratio, Stefan Mitrović produžio ugovor

Milan Aleksić (©MN Press)

Sedmostruki šampion Evrope uradio veliki posao, ali se neće zaustaviti sa pojačanjima

Načinjeni su prvi koraci ka ozdravljenju posrnulog vaterpolo giganta, kojem je glava dugo bila ispod vode. Partizan je prvi put u istoriji kluba napravio kompletan finansijski i pravni presek stanja, sezona je završena bez dugovanja prema igračima i klub se polako, ali sigurno postavlja na zdrave noge.

Crno-beli su došli do vazduha i u novu sezonu ulaze sa znatno većim ambicijama nego prethodnih sezona. Crno-beli nisu bili konkurentni već neko vreme za domaće trofeje, ali to neće biti slučaj u novoj sezoni. Radnički, Novi Beograd, Crvena zvezda i Šabac dobiće ozbiljnog protivkandidata, a crno-beli su krenuli u sklapanje tima za novu sezonu.

Stefan Mitrović se zimus vratio na Banjicu posle obustave prvenstva u Grčkoj, a odmah po završetku sezone proslavljeni srpski reprezentativac je obnovio ugovor sa Partizanom. Mitrović je u Superligi bio udarna napadačka igla crno-belih, istinski lider i mentor mladim igračima. Više neće biti sam u Partizanovom vrtiću. Pridružilo mu se još jedno veliko ime – crno-belu kapicu zadužio je i Milan Aleksić.

Mitrović Aleksić su bili članovi zlatne generacije Partizana iz 2011. godine koja se popela na krov Evrope. Ujedno je to bila i poslednja evropska titula crno-belih.

„Sigurno je da će pored Stefana Mitrovića, koji je produžio ugovor, za nas igrati trofejni reprezentativac Milan Aleksić. Potpisao je ugovor, ogromno pojačanje za nas Mića se vratio kući“, rekao je direktor Nikola Kuljača za Žurnal.

Originalni članak: Mozzart sport