OGLASILA SE EVROLIGA, O PARTIZANU! Saopštenje zbog “A” licenci

Oglasila se Evroliga povodom zahteva Partizana za “A” licencu.

Evroliga se oglasila povodom brojnih spekulacija oko statusa Partizana, odnosno zahteva za dobijanje “A” licence. Upravo tim povodom Bodiroga i Motiejunas bili su u Beogradu i razgovarali sa predstavnicima “večitih”, a konačna odluka trebalo bi bude donesena u aprilu.

“U svetlu nedavnih članaka objavljenih u nekoliko medijskih kuća, Evroliga želi da saopšti: Predsednik Evrolige, gospodin Dejan Bodiroga i izvršni direktor, gospodin Paulijus Motiejunas, sastali su se sa izvršnim članovima Crvene Zvezde i Partizana u četvrtak, 8. februara tokom njihove posete Beogradu. Svrha oba sastanka bila je razmena ideja, pregled tekuće sezone i procena buduće saradnje. Evroliga želi da zahvali klubovima što su ugostili njegove predstavnike”, saopštila je Evroliga.

Detalji sastanka iz Beograda nisu otkriveni i o svemu će biti više reči kada vlasnici Evrolige – klubovi koji imaju “A” licencu – budu u aprilu odlučivali o potencijalnim novim učesnicima. Već znamo da je Dubai veoma blizu ulaska u takmičenje koje bi usled toga moglo da bude i prošireno, a znamo da “večiti” imaju mnogo argumenata koji im idu u korist.

“Trenutno, šampion ABA lige će igrati Evroligu. To se nije menjalo. U zavisnosti od dešavanja u celoj Evropi i Evroligi, kao i kada vidimo ko je šampion i vicešampion Evrokupa, sešćemo i razgovarati”, rekao je Motijunas na pitanje da li će oba srpska kluba učestvovati u Evroligi pre nekoliko nedelja, kada je rekao da su i ostala tržišta veoma interesantna čelnicima takmičenja i da još nikakva odluka nije doneta.

Originalni članak: Mondo.rs