Odluka Vojvodine će ponovo razljutiti Grobare

Fudbalski klub Vojvodina obavestio je sportsku javnost i sve ljubitelje fudbala da će prodaja ulaznica za meč petog kola Super lige Srbije između Vojvodine i Partizana početi u subotu.

Derbi petog kola Superlige Srbije između Vojvodine i Partizana igra se u nedelju, 13. avgusta, sa početkom u 19 časova, na novosadskom stadionu ‘Karađorđe’.

Prodaja ulaznica vršiće se po sledećem rasporedu:

subota, 12. avgust: Na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 12 do 18 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad, istok i jug;

nedelja, 13. avgust: Na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 15 do 19 časova, moći će da se kupe ulaznice za zapad. Na blagajni na istočnoj tribini (pored restorana “Ognjište”), od 15 do 19 časova, moći će da se kupe ulaznice za istok. Na blagajni na južnoj tribini (pored nekadašnjih teniskih terena), od 15 do 19 časova, moći će da se kupe ulaznice za jug. U prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona, od 15 do 19 časova, moći će da se kupe ulaznice za sever.

Ulaznice će se prodavati po cenama od 500 (zapad), 400 (istok), 300 (jug) i 200 dinara (sever), a jedno lice će, uz ličnu kartu na uvid, moći da kupi najviše tri ulaznice. Jednom licu neće biti dozvoljeno da kupi više od tri ulaznice, bez obzira na to da li će kod sebe imati više od jednog ličnog dokumenta.

Ulaznice će se prodavati po principu “jedna ulaznica – jedna stolica”, što znači da će karte za utakmicu morati da imaju i deca bilo kog uzrasta, kako se ne bi desilo da na jednoj tribini bude prisutno više ljudi od kapaciteta kojim ta tribina raspolaže.

Ono što će izazvati najviše pažnje, pogotovo kod pristalica Partizana jeste odluka da i ovog puta samo južna tribina bude otvorena za popularne Grobare, dok će navijači Vojvodine biti smešteni na severnoj, zapadnoj i istočnoj tribini.

– U cilju da utakmica protekne bezbedno i u dogovoru sa policijom, fudbalski klub Vojvodina još jednom naglašava da su, kao i na prethodnom meču protiv Partizana, zapadna i istočna tribina rezervisane isključivo za navijače Vojvodine i da na te tribine neće biti dozvoljen ulaz navijačima sa obeležjima FK Partizan. Za navijače Partizana rezervisana je isključivo južna tribina – naglašava se u saopštenju Vojvodine.

Ulazak na istočnu tribinu biće omogućen samo na ulaz pored restorana ‘Ognjište’. Na dan utakmice, od 10 časova, ulica Dimitrija Tucovića biće zatvorena od strane policije i u nju će moći da uđu samo predstavnici medija i navijači Vojvodine sa kupljenom ulaznicom za zapad ili pokazanom sezonskom kartom.

Ulaz broj 4 na zapadnoj tribini predviđen je samo za predstavnike medija i vlasnike sezonskih ulaznica, s tim da će vlasnici sezonskih ulaznica moći da koriste i sve preostale ulaze. Apelujemo na sve vlasnike sezonskih ulaznica da će za ulazak na ovu utakmicu kod sebe morati da imaju i ličnu kartu. Gledaoci sa kupljenom dnevnom ulaznicom za zapad moći će da koriste sve ulaze osim ulaza broja 4.

– Fudbalski klub Vojvodina poziva navijače oba tima, kao i sve ljubitelje fudbala, da na vreme obezbede svoje ulaznice i na vreme uđu na stadion, kako bi se izbegle bespotrebne gužve pri ulasku. Nadamo se i očekujemo da će svi gledaoci na stadionu sportski i dostojanstveno pružiti podršku svom timu, izbegavajući bilo kakvo nedolično ili nesportsko ponašanje – zaključuje se u saopštenju sa sajta FK Vojvodina.