Obradović fasciniran brojkama pred Barselonu: Za četiri utakmice 80.000 ljudi, ostaće zauvek zabeleženo

“Navijači pomažu Partizanu, postoji taj faktor, ali svako želi da igra u veličanstvenoj atmosferi”, rekao je trener Partizan Mozzart Beta pred meč sa Barselonom (utorak, 20.30)

Još od veličanstvene utakmica protiv Olimpijakosa i pobede Partizan Mozzart Beta, košarkaška Evropa priča o atmosferi i brojci od 20.003 navijača na tribinama. Rekord ovosezonske Evrolige posle čega je osvanuo podatak da je osam najposećenih utakmica u elitnom takmičenju u “vlasništvu” kluba iz Humske, a vrlo je moguće da će se granice pomeriti u narednih pet dana kada u Beograd prvo bude stigla Barselona, a onda i Real Madrid. Prema poslednjim informacijama, prepuna dvorana dočekaće španske gigante.

Brojke poseta su pokazatelj koliko su navijači bitni, koliko veruju klubu, koliko vole klub i koliko su mu odani. Još jednom zahvalnost velika, znamo da će biti ispunjena dvorana i sutra i u petak… Ostaće zabeleženo zauvek, neka neko izračuna u nedelju dana koliko će na četiri utakmice biti ljudi, 80.000? Verovatno malo više, jer se neke brojke ne podudaraju”, rekao je Obradović.

Nije se složio najtrofejniji trener Evrope da takva atmosfera plaši timove u Evropi, naprotiv…

Ne verujem da se neko plaši, to su sve timovi koji imaju dosta iskustva. Obrnuto, verujem da oni vole da igraju u ovoj atmosferi. Naravno da navijači Partizana nama pomažu, postoji i taj faktor, ali svako voli da igra i verovatno se prijatno oseća”.

Crno-beli nastavljaju borbu za plej-of. Sve je u rukama ekipe Željka Obradovića pred veliki okršaj protiv Barselone u utorak.

Jedan trening imamo i sutra prepodne, probali smo da prođemo kroz najbitnije stvari u njihovoj igri, bez velikog posmatranja njihovog playbooka. Mislim da to nije bilo moguće u ovom trenutku, ali znamo, igrali smo protiv Barselone, tima koji je napravljen da ide na Fajnal-for i verovatno da proba da osvoji Evroligu. Imaju mnogo kvaliteta, igraju veoma čvrstu odbranu, a prvi igrač u toj odbrani je sigurno Jan Veseli. Kad je on na ‘petici’, agresivnost na loptu od malih igrača počinje na celom terenu. Satoranski se vratio iz NBA i igra izvanredno, da ne nabrajam sad igrače na pozicijama ‘dva’ i ‘tri’, lideri su u šutu za tri poena, mogu da igraju odbranu na različite načine… Probali smo da reagujemo sad na treningu i sutra ujutru, da vidimo kako će to da izgleda”.

Za kraj je upitan gde je šansa Partizan Mozzart Beta da protiv Katalonaca.

Pamet i energija. Treba nam energija na nivou kao protiv Olimpijakosa i takođe pamet. Postoje neke podudarnosti u igri Olimpijakosa i Barselone, videli smo da možemo i o tome smo pričali u analizi utakmice koja je pred nama“.

Originalni tekst Mozzart Sport