Njegov osmeh je i dalje sa nama

Fudbalski svet ga pamti kao jedinog trenera u istoriji španskog fudbala koji je sedeo na klupama Real Madrida, Atletika i Barselone, navijači u Srbiji kao jednog od najomiljenijih i najuspešnijih selektora nacionalnog tima, a mi u Partizanu kao neponovljivu figuru sa večitim osmehom na licu .

Kao dečak je sanjao da zaigra u crno belom dresu i taj san je živeo punih osam sezona u kojima je jednom osvojio i šampionsku titulu. Kasnije ga je put profesionalca odveo u turski Fenerbahče, špansku Saragosu i engleski Luton, gde je i završio karijeru kao istinska legenda kluba, da bi se vratio u Humsku kao trener i u stručnim štabovima Nenada Bjekovića i Fahrudina Jusufija dva puta trijumfovao u nacionalnom prvenstvu Jugoslavije.

Partizan je voleo oduvek, saživeo se sa klubom, smatrao ga je neraskidivim delom svog bića i bez obzira što je odlučio da živi u Španiji, svaki dolazak u Srbiju morao je da uključi i posetu svom klubu. Nekada u Beogradu, nekada na čuvenim pripremam na Taru, što mu je bio jako blizu iz njegovog Užica, gde i danas postoji stadion koji nosi njegovo ime.

Mnogi treneri Parnog valjka, ali i drugih klubova su odrasli na njegovim “nacrtima” i korisnim savetima, svima je bio na usluzi i postao je prvi Mister srpskog fudbala.

Energija koju je nosio u sebi bila je ogromna, znanje koje je posedovao neprocenjivo, a ljubav prema Partizanu neopisiva.

Decenijama smo zajedno delili dobro i zlo, uvek bili tu jedni za druge, delili lepe i one manje sjajne trenutke, a onda je to sve nestalo na današnji dan pre tri godine. Samo su nam javili da Radomir Antić više nije sa nama, sa čime se nikada nećemo pomiriti, jer Antara će zauvek biti deo crno-bele porodice.

Zvanični sajt FK Partizan