Crno-beli u petak protiv Monaka – Obradović: Moramo da vodimo računa da probamo da zaustavimo tranziciju

Nastavljaju crno-beli sa utakmicama u Evroligi i u petak 7. aprila u 33. kolu gostovaće ekipi Monaka od 21 sat u sportskoj dvorani “Medecin”.

Pred sutrašnji meč protiv Monaka, trener Partizana Mozzart Bet, Željko Obradović je rekao:

“Monako je tim koji ima izvanredne pojedince, ali igraju i timski. Ono što smo analizirali jeste da su oni u proseku beležili 86.5 poena, ali njihova igra u tranziciji je veoma bitna. Daju dosta poena na način da na postavljanje odbrane koriste utrčavanje i ono gde su dominantni jeste skok u napadu. Moramo da vodimo računa da probamo da zaustavimo tranziciju da smanjimo sve te brojke, ne bi li na neki način igrali bolju odbranu. Mislim da je to cela suština utakmice. Odličan posao radi Saša Obradović, čestitke njemu na svemu što je do sada uradio u karijeri, pogotovo na ovome što radi sa Monakom” , rekao je trener Obradović.

Jam Madar je pred utakmicu rekao:

“Biće veoma teška utakmica, mislim da smo se veoma dobro pripremili, idemo tamo da se borimo. Monako je veoma talentovan tim. Moramo da se pripremimo da igramo odbranu, naravno da znamo za šta igramo. Želimo da osiguramo naše mesto ovog puta protiv Monaka, ali igramo i protiv Panatinaikosa. Ključ će biti odbrana – da ih zaustavimo i budemo u mogućnosti da pobedimo. Uradićemo sve što je moguće da pobedimo utakmicu. Ova utakmica nam je veoma važna i može da utiče na naše mesto u plej-fu. Sigurno idemo da se borimo”, istakao je Madar.

Foto: Dragana Stjepanović