Nije realno ali…Neophodno da Poljaci savladaju Špance, a crno-beli Trento: PARTIZAN NAVIJA ZA SLASK!

(NE)očekivano se za košarkaše Partizana pojavila šansa za prvo mesto na kraju grupne faze Evrokupa.

ПАРТИЗАН НАВИЈА ЗА ШЛОНСК: Неопходно да Пољаци савладају Шпанце, а црно-бели Тренто

Porazom Huventuda od Metropolitana (86:78) i brisanjem rezultata ruskoj Lokomotivi, crno-beli i ekipa iz Badalone su se kolo pre kraja izjednačili po broju pobeda i poraza (11-4), s tim što je katalonski tim u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.

Da bi eventualno u nokaut fazu uleteli kao lideri, izabranici Željka Obradovića moraju da se nadaju prvoklasnoj senzaciji i pobedi pretposlednjeg Šljonska na gostovanju Huventudu (29. marta), uz naravno slavlje crno-belih u Italiji nedelju dana kasnije protiv prežaljenog Trenta, koji je do sada uknjižio samo jedan trijumf.

Naravno, jasno je da samo čudo Partizanu donosi skok na tabeli, kao i mogući pad, pošto bi litvanski Lijetkabelis mogao da se domogne drugog mesta u slučaju da slavi na sva tri poslednja duela (Turk Telekom, Hamburg, Metropolitan), a “valjak” izgubi od Italijana.

Time bi imao jednak bilans sa našim timom, ali i bolji međusobnu razliku. Ipak, sve to je trenutno samo na domenu kalkulacija, a najrealnija opcija jeste ta da stanje ostane nepromenjeno.

Takođe, zbog celokupne situacije sa ruskim ekipama još nije jasno kako će prohodnost u Evroligu izgledati naredne sezone. CSKA poseduje A licencu, Zenit je ove godine dobio vajld-kartu, dok je Uniks u društvo najboljih ušao kao prošlogodišnji finalista Evrokupa. Ukoliko sankcije ostanu na snazi i dogodine, otvoriće se nekoliko mesta više za specijalne pozivnice.

Što se tiče Evrokupa, trenutno finalisti tog takmičenja dobijaju kartu za Evroligu, međutim u slučaju da Monako, prošlosezonski pobednik Evrokupa, uđe u top 8 Evrolige, onda će samo šampion izboriti elitni rang. 

Originalni članak: Novosti.rs