Nenad Brnović: Moja ambicija je Partizan!

Trener omladinaca Partizana, Nenad Brnović, u intervjuu koji je dao za Mondo, između ostalog govorio je i o svojoj trenerskoj karijeri.

Nenad Brnović 1

“S obzirom da mi se desilo ono što mi se desilo sa prelomom noge, ja sam već tada razmišljao da polako krenem u trenerski posao. Kako mi se odužio taj povratak na teren, rano mi je bilo da prekidam karijeru. Igrao sam do 35. godine, ali uporedo sam učio. Vratio sam se u Crnu Goru, nisam hteo da gubim vreme, edukovao sam se pri kraju karijere. I odmah posle igračke sam počeo trenersku karijeru. Sticao sam iskustvo u Zeti iz Golubovaca, posle toga sam dobio poziv u Partizan – nekako su to sve bili normalni koraci. Hteo sam taj nastavak da imam u svom klubu.”

Dobra vest za njega je svakako to što su sve formalnosti oko licence rešene.

Što se tiče licenci, sve sam ih završio, prošle sezone sam završio PRO licenci. Imam sve uslove da polako vodim i prvoligaške timove. Za sad sve ide svojim tokom i videćemo šta klub planira sa mnom. Ja imam ambicije da jednog dana vodim prvi tim, ali videćemo da li će se sve poklopiti. Tokom ove sezone, čekam razgovor sa ljudima iz kluba da vidim kakav je plan sa mnom, da bih znao šta da radim u nastavku karijere. Da li ću ući u prvi tim ili ću nastaviti karijeru kroz neki drugi klub u Srbiji ili Crnoj Gori, to još ne znam. Ali moja ambicija je Superliga i zato sam i završio licencu. Vidim sebe narednih 15-20 godina kao trenera. Sve ostalo je teško prognozirati.”

Omladinci crno-belih se bore za titulu u omaldinskoj ligi.

Godinama unazad nismo jurili to prvo mesto. Uvek nam je prvo bilo da afirmišemo igrače. Pravimo igrače za prvi tim i to je glavni cilj. Tu sam već četvrtu godinu, veliki broj igrača smo plasirali za prvi tim. Može se reći da smo moj stručni štab i ja odradili jedan ozbiljan posao. Vidimo i sad da imamo par igrača u prvom timu, to je naš najveći uspeh. Sa Zvezdom ćemo se boriti verovatno do samog kraja, ako se poklopi da uzmemo i titulu uz afirmaciju igrača, onda smo baš, baš ozbiljan posao napravili. Ali nemamo pritisak da moramo da budemo prvi”, zaključio je Brnović.

Originalni tekst na: Mondo sport