NDžAJ “NEVIDLjIV” U PORAZU

MUSA Ndžaj “nevidljiv”, Georgijević sa gotovo identičnim učinkom – Partizan bez “mrve baruta”. Novajlije u crno-belom dresu, ka kojima je očekivano bilo upereno najviše pogleda na prvom test meču u Beleku protiv češkog Libereca, nisu pokazale ništa, ili skoro ništa.

Ipak, trebalo bi imati u vidu da je Partizanu ovo prva prava provera, dok je Slovan u završnoj fazi priprema za nastavak prvenstva. Epilog duela umornih i usporenih fudbalera srpskog kluba protiv tvrdih i tehnički limitiranih igrača češkog kluba je minimalni poraz momaka u crno-belim dresovima – 0:1 (0:0).

– Prvo poluvreme smo igrali odgovorno i agresivno u defanzivnom bloku, a što se tiče organizacije igre, trebalo bi da više tražimo dubinu i da budemo konkretniji u realizaciji. U pitanju je samo 45 minuta, ne možemo sada davati neki preterani sud, ali je jasno da Musa mora mnogo bolje i konkretnije. Sve što sam rekao o traženju dubine i realizaciji se odnosi najviše na njega – istakao je Mirković posle utakmice.

Mirković je u prvom poluvremenu pružio šansu tandemu koji je nedavno zadužio opremu u Humskoj, Ndžaju i Georgijeviću, a s obzirom na učinak ostatka tima, nerealno je bilo očekivati da bi novajlije mogle da izađu iz sivila. Norvežanin se baš retko susretao sa loptom, dok je Georgijević jednom ušao u šansu, ali je tada iz dobre pozicije lobovao i golmana i gol rivala.

Za razliku od tima koji je igrao u prvom poluvremenu, ekipa za koju se Mirković opredelio u nastavku utakmice je pravila i defanzivne propuste, a Liberec je prvu opasnu situaciju pred golom Partizana u 68. minutu iskoristio i došao do prednosti. Strelac je bio Oršula, posle kornera, udarcem sa desetak metara, kada je levi bek Miletić zakasnio da izblokira udarac.

Na raspolaganju Mirkoviću zbog rovitosti nisu bili Đorđe Ivanović, Danilo Pantić i Saša Ilić, dok bi povređeni Rikardo Gomeš trebalo da se priključi treninzima najkasnije do petka. Vladimir Stojković je napustio igru u 50. minutu, kada se požalio na bol u peti.

– U periodu smo kad su igračima teške noge, i to se videlo. Mogu da budem zadovoljan igračima koji su odigrali prvo poluvreme, drugo je bilo siromašno, i to mora mnogo, mnogo bolje. Kada je Stojković u pitanju, nije bio plan da ga zamenim, žalio se na bol i zbog toga je izašao – zaključio je Mirković.

Crno-bele naredna provera u Turskoj očekuje 31. januara protiv poljske Krakovije. 

DVA TIMA PO 45 MINUTA

PRVA provera na pripremama u Turskoj je po oprobanom receptu u ovoj fazi rada iskorišćena da šef struke pruži priliku skoro svim igračima koje ima na raspolaganju. U prvih 45 minuta na terenu su bili Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, Šehović, Kosović, Zdjelar, Zakarić, Stevanović, Ndžaj i Georgijević, dok su u drugom šansu dobili Kljajić, Vulićević, Ostojić, Pavlović, N. G. Miletić, Smiljanić, Šćekić, Đerlek, Enake, Tošić i Nikolić.

Izvor :Večernje novosti