Na Paliću glavna bitka za ukupnog šampiona Srbije

Glavna bitka za ukupnog ovogodišnjeg šampiona države vodiće se od petka do nedelje na Paliću koji će biti domaćin Prvenstva Srbije u tri do četiri uzrasne kategorije – kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Naš Klub će nastupiti u najjačem mogućem sastavu koji će predvoditi svi seniorski i juniorski reprezentativci pa se s pravom nadamo da ćemo i uoči Prvenstva Srbije za pionire, 21. septembra u Beogradu, već 30. juna 2019. napraviti ogroman korak ka tituli ukupnog pobednika. Šampionat na Paliću će trajati tri dana. U petak, 28. juna 2019, od 17,30 č na programu su kvalifikacije u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji u disciplinama u kojima je prijavljeno više od šest čamaca. Dan kasnije, od 8 č, u ove dve kategorije počinju finala, dok su kvalifikacije u juniorskoj kategoriji, takođe u subotu, samo od 18 č. Juniori i juniorke će se za odličja boriti u nedelju od 8,30 č.

Partizan će Palić nastupiti sa ukupno 28 čamaca. U dubl skulu za kadete veslaće Nikola Albijanić i Ilija Ivković, u dvojcu za kadete Marko Marjanović i Strahinja Janković, u četverac skulu za kadete Lazar Stanimirović, Filip Matić, Dejan Jezdimirović i Pavle Đukanović, u četvercu za kadete Đorđe Kostić, Aleksandar Kuzmanović, Nemanja Luludžija i Luka Delić, a u osmercima za kadete Strahinja Pavišić, Andrija Štimec, Đorđe Kostić, Marko Marjanović, Nemanja Luludžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković, odnosno Strahinja Raković, Nikola Albijanić, Andrija Miljković, Filip Matić, Pavle Đukanović, Dejan Jezdimirović, Lazar Stanimirović, Ilija Ivković i kormilar Mina Stojadinović. Ljubica Tešmanović će se ogledati u skifu za kadetkinje, a Jana Bugarski, Mina Stojadinović, Danica Milačić i Ljubica Bušetić u četverac skulu za kadetkinje. U skifovima za seniore nastupiće Aleksandar Aleksandrov i Andrija Šljukić, u dubl skulovima za seniore Miloš Vasić i Martin Mačković iz Palića, Igor Đerić i Aleksandar Aleksandrov, te Andrija Šljukić i Aleksandar Beđik, u dvojcu za seniore Miloš Vasić i Martin Mačković iz Palića, u četvercu za seniore Aleksandar Beđik, Igor Đerić, Nenad Beđik i Viktor Pivač iz Grafičara, a u skifovima za seniorke Anđela Nišević i Vanja Bogdanović.

Vuk Švabić i Marko Marković, odnosno Nikola Milošević i Ognjen Mitrović veslaće u dubl skulovima za juniore, Dušan Belić, Ranko Samardžija, Viktor Šušić i Veljko Matić u četverac skulu za juniore, Aleksa Momčilović, Vuk Švabić, Marko Marković, Dušan Cvetković, Dušan Belić, Ranko Samardžija, Viktor Šušić, Veljko Matić i kormilar Vanja Bogdanović, te Strahinja Pavišić, Andrija Štimec, Đorđe Kostić, Marko Marjanović, Nemanja Luludžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković u osmercima za juniore, Maša Bugarski i Vanja Bogdanović u skifovima za juniorke, Anja Radinović i Jelena Trivan u dubl skulu za juniorke, a Anja Radinović, Ljubica Tešmanović, Jelena Trivan i Maša Bugarski, odnosno Vanja Bogdanović, Mina Stojadinović, Danica Milačić i Ljubica Bušetić u četverac skulovima za juniorke,

U osmercu za studente nastupiće David Popov, Aleksa Igić, Ilija Marković, Mihajlo Micić, Danilo Radovanović, Marko Zaharijević, Bogdan Stepić, Nenad Radonjić i kormilar Lazar Ivković.

Zvanični sajt VK Partizan