Miloš Korolija: Da postanemo privlačan klub i za dolaske

Dobro poznaje prilike u Partizanu. Pre dve godine je, iako u poodmaklim sportskim godinama, sa pozicija centra igrao za klub u kojem je proveo najveći deo karijere, prošle je počeo sa trenerskim poslom, verovatno ne razmišljajući da će vrlo brzo dobiti vruć krompir.

Dok je trajala čitava gužva oko rukovođenja u klubu, Korolija je sa grupom trenera radio u bazenu Zavoda za sport u Košutnjaku, više brinuo od Banjici nego o Partizanu, mada, kada se sve to pogleda, reč je o dva oka u glavi.

– Vodimo akcije na više frontova. Koliko god nam je važna ekipa jako je bitno da klub počne da funkcioniše na željeni način. U tom pogledu smo uradili dobar posao formiranjem uprave, Nadzornog odbora. Vratili smo se u zakonske okvire. Sada treba videti koliko smo ukupno u minusu ne samo finansijski i da krenemo iz početka – kaže Korolija.

Partizan je od decembra ostao bez sledećih igrača: RadanovićRadojevićRadonjićRadulovićSmiljevićVićkovićGbadamasiVlahović i P. Mitrović.

Nastavlja se dakle ospianje crno-belih koje traje godinama. Po nekim brojkama u poslednjih devet godina, preko 80 igrača je napustilo Partizan.

– Tako je kako je, nadam se daćemo sada uspeti da postanemo klub privlačan i za dolaske. Neki momci treniraju sa nama, ali nije ništa potpisano.

Nema mnogo vremena Korolija. Za 20 dana počinje liga, prvi rival je Crvena zvezda.

– Radićemo najbolje što možemo. Najvažnije je da smo vratili atmosferu i da znamo za šta se borimo. Partizan je Partizan, rezultat je uvek bitan, ali smo svesni i situacije. Šta se sve događalo, najvažnije je da igramo, napredujemo, stvorimo uslove da budemo jači i da klub postavimo na zdrave noge. A za neku detaljnu priču ima vremena do starta prvenstva – rekao je Miloš Korolija.

Banjica čeka trenera

Prošle sezone je Korolija vodio Banjicu. Sada se čeka postavljenje trenera za ovaj klub.

– Neke ideje i želje postoje, ali ništa nije dogovoreno – kaže Korolija.

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *