Mihajlo Ilić stopama Strahinje Pavlovića

Partizanov „bonus” je jedini igrač, uz Nikolu Antića, koji je proveo svaki minut na terenu u tekućoj sezoni

ФОТО: Д. Сандић

Partizanova omladinska škola već decenijama ima status jedne od najboljih „fabrika” za talente u Evropi. Doduše, poslednjih godina stagnira i iz „Zemunela” izlazi znatno manji broj bisera.

Međutim, crno-beli su ove sezone dali šansu Mihajlu Iliću koji ima ulogu standardnog „bonusa” i čini štoperski tandem sa Svetozarom Markovićem. Defanzivac je još u mlađim kategorijama pokazao da se radi o velikom talentom. Aleksandar Stanojević priključio treninzima prvotimaca, kad ga je Mihajlo oduševio na večitom derbiju omladinaca i već tada se govorilo o nasledniku Strahinje Pavlovića i Nikole Milenkovića, štoperima reprezentacije Srbije, koji su prve fudbalske korake napravili u „Zemunelu”.

Ilić je dočekao šansu u ovoj sezoni, nedostatak štopera, ali i „bonus” uticao je na to da mu Igor Duljaj ukaže poverenje. Zanimljivo, Mihajlo je uz Nikolu Antića jedini odigrao svaki minut ove sezone u svim takmičenjima. Mladi štoper istakao se u revanšu sa Sabahom kad je bio jedan od najboljih igrača Parnog valjka u preokretu protiv Sabaha. Ilić je u defanzivi odigrao na nivou mnogo iskusnijih kolega, a čak je mogao da upiše prvenac u crno-belom dresu, ali prečka ga je sprečila.

Originalni tekst Sportski žurnal