Marković: Hteo sam da ostanem u Partizanu do kraja karijere

„Ali, onda me je pozvao Gazijantep“, kaže bivši igrač crno-belih

Dugo se lomilo minulog proleća oko pojedinih igrača Partizana kojima su isticali ugovori da li će ostati u Humskoj ili će otići. Jedan od njih je Lazar Marković, čijim igrama u klubu nisu bili zadovoljni.

Markoviću novi ugovor nije ni ponuđen, jer su njegove igre bile u raskoraku sa platom koju je zarađivao u Humskoj. Na kraju, u intervjuu za turske medije, Lazar je priznao da nije imao plan da ode iz Beograda ovog leta.

Tri godine sam proveo u Partizanu. Da budem iskren, želeo sam da u njemu ostanem, jer sam bio kapiten. Hteo sam da ostanem tamo do kraja karijere, takva mi je bila ideja“, rekao je Marković.

Ali, u klubu su drugačije mislili i Marković je otišao u Tursku.

“Gazijantep se na kraju zainteresovao za mene. Zvali su me iz kluba. Veliki plus je bio što je Marko Jevtović došao. I on me je pozvao. Svi su mi ispričali dobre stvari o klubu, o projektu. Zato sam i došao u Gazijantep, jer smatram da je ovaj projekat dobar“.

Prvi utisci u novom gradu, klubu su dobri.

“Sviđa mi se grad. Nisam očekivao da će biti ovako. Ljudi su dobri, prijateljski nastrojeni, sve me čini srećnim. Za kratko vreme sam stekao utisak kao da sam godinama ovde. Uz Jevtovića mi je bilo lako da se adaptiram“.

Poruke optimizma Marković šalje navijačima njegovog novog kluba.

“Imamo veoma dobre igrače, dobrog i trenera. Mislim da ćemo biti sve bolji kako vreme bude prolazilo. Prve utakmice su uvek teške kada dođe dosta novajlija. Smatram da možemo da budemo među prvih pet-šest na tabeli“, poručio je Marković.

Originalni članak: Mozzart sport