MARKO JEVTOVIĆ: VRATIĆEMO TITULU

Svi ćemo dati sve od sebe da titulu vratimo tamo gde joj je i mesto.

Fudbal si počeo da treniraš u Zemunu?
Kao rodjeni Zemunac sa 6 godina sam počeo da treniram fudbal u Zemunu u bazi na čuvenoj šljaci u klubu koji je tada bio organizaciono jedan od najboljih klubova sa čuvenom omladinskom školom, do kraja kadetskog uzrasta sam ostao tu i potpisivanja ugovora sa Dinamom iz Moskve. Nosim prelepe uspomene iz Zemuna i smatram Zemun, naravno uz Partizan, mojim klubom.

Prvi profesionalni ugovor potpisao,si za Srem iz Jakova koji je tad bio srpskoligaš?
Nakon potpisivanja ugovora sa Dinamom vratio sam se na kaljenje do 18-te godine u Srem iz Jakova, takodje, u to vreme i za te uslove odlicno organizovani klub. Imali smo dosta uspeha u prvenstvu ali i u kupu Srbije. U Dinamu se nisu neke kockice poklopile i nije se namestilo da bude bolje za moju daju karijeru i želeo sam da idem dalje jer nisam želeo da stagniram, pored toga nosim dosta iskustva iz Moskve jer sam bio član kluba sa velikim zvezdama kako Ruskog tako i evropskog fudbala…

Sopot pa Novi Pazar?
Usledio je buran prelazni rok za mene gde sam poslednjeg dana prelaznog roka došao u Sopot, zadržao sam se 6 meseci i odmah nasao klub u superligi tj u Kuli, bio sam deo sjajnih rezultata tog proleća. Nakon toga šokantna vest pred sam početak prvenstva da se Hajduk gasi. Tadasnji šef stručnog štaba je našao nov klub, Novi Pazar i poveo je 8 igrača iz Kule tamo.

Gol koji si postigao “makazicama” protiv zvezde pomogao je Partizanu da uzme titulu?

Postigao sam taj gol makazicama koji je stvarno bio prelep, neki navijači Pazara su mi pokazali da je bio na jednom sajtu u Nemačkoj medju 10 najlepših te godine, stvarno lep momenat. Postigao sam i taj gol koji je pomogao Partizanu da obezbedi titulu, što će se ispotaviti i meni dosta značilo jer sam došao u Partizan i jer smo igrali kvalifikacije za LS. Takodje to sve ne bi bilo moguće bez mojih tadašnjih saigrača i trenera koji su bili sjajni…

Poziv Partizana?
Bilo je poziva sa svih strana ako tako mogu da kažem ali poziv Partizana se ne odbija.

Utakmica u Belorusiji protiv Bate Borisova u kvalifikacijama za Ligu Šampiona i tvoj crveni karton?
I dalje sam siguran da je bilo preostrogo pošto sam nebrojano puta pregledao situaciju. Jako težak trenutak, medjutim i sa 11 i sa 10 igrača smo imali šanse, falilo nam je malo fudbalske sreće da prodjemo dalje.

Cimer Brašanac?
Brašanac je prijatelj za ceo život, lepo smo se slagali i u karantinu i na terenu. Zaslužio je da ode u klub kakav je Betis i siguran sam da će ostaviti dubok trag u klubu i da će napraviti sjajnu karijeru.

Pored kapitena Saše Ilića igrač si sa pobajdužim stažom u Partizanu?
Svašta se izdešavalo u ove skoro dve godine, bilo je momenata za zaborav ali i onih koji će mi biti urezani ceo život i takvih je čini mi se bilo dosta više.

Ostala je upečatljiva izjava bivšeg trenera Tomića da si previsok za poziciju ,,zadnjeg veznog”?
To je izvučeno malo iz konteksta, on je smatrao da mu ne treba takav tip igrača kakav sam ja. Ćutao sam i radio zbog poštovanja prema dresu koji nosim i na kraju mi se vratilo.

Dolaskom Marka Nikolića sledi tvoj fudbalski preporod?
Dolaskom šefa i celog stručnog štaba su se kockice poklopile i počeli smo da igramo u skladu sa potencijalom koji imamo.

Sa Evertonom činiš odličan tandem?
Mislim da svih 11 koji su na terenu, nebitno kojih, odlično funkcionišu i to je ono sto je najbitnije…

Omiljena pesma?
Partizan i samo Partizan najbolji je on on je šampion, još čujem pun jug posle Steaue.

Brat ti je bio fudbaler,sad radi kao sportski novinar,koliko njegove kritike i saveti utiču na tebe?
On komentariše pre svega Ligu Šampiona i strani fudbal tako da još uvek nisam bio meta njegovih kritika. Nadam se da ću od sledeće sezone, naravno u LS. Pričamo dosta o fudbalu naravno i on je uz mene samoga moj najveći kritičar.

Tvoje ambicije vezane za dalji tok karijere?
Moja velika želja je da osvojim duplu krunu sa Partizanon, nadam se da ću uspeti ove sezone. Moja velika želja su igre u Evropi jer je to nešto posebno. Nažalost, situacija je takva da odlazak u inostranstvo rešava egzistenciju mojoj porodici,tako da gledam i u tom smeru ali ne glavom bez obzira.

Poruka za sve posetioce sajta?
Poruka je da dolaze u što većem broju,da nastave da nas bodre i kada ide i kada ne ide jer nam energija sa juga i sa istoka i sa zapada neizmerno znači.
Da ćemo svi dati sve od sebe da titulu vratimo tamo gde joj je i mesto.

Zahvaljujemo se Marku na odvojenom vremenu i mnogo sreće u daljem toku karijere.