Petar Grbić: Partizan najveći klub u Srbiji a i u onoj staroj Jugoslaviji

Jednostavno ma ko to bio,ma kako god se On zvao neću dozvoliti da ponižava moje saigrače ili mene

U Partizan si došao na pozajmicu iz Olimpijakosa,posle šest meseci Partizan je otkupio tvoj ugovor u sklopu transfera Marka Šćepovića iz Partizana u Olimpijakos?
Baš tako u Partizan sam došao na pozajmicu i u sklopu Markovog transfera odlučeno je da ostanem,što smatram najboljim potezom u dosadašnjoj karijeri.

Prilikom dolaska u Partizan rekao si da si izmedju Partizana i gradskog rivala izabrao Partizan jer je Partizan najveći klub u Srbiji?
Rekao sam to i sad stojim iza toga da je Partizan najveći klub u Srbiji a i u onoj staroj Jugoslaviji.

Za Partizan si odigrao 105 utakmica i postigao 10 golova?
Pa sigurno jedna lepa brojka za mene,veoma sam ponosan što sam imao priliku da odigram toliko utakmica u toliko velikom klubu kao što je Partizan.

Burno i veoma emotivno si dozivljavao svaku utakmicu,svaku sudijsku kradju,svaki pokušaj destabilizacije Partizana?
Pa nisam samo ja to tako doživljavao,ta grupa igrača koja je bila u Partizanu sa sadašnjim trenerom Markom Nikoićem je znala da smo zajedno sa navijačima sami protiv svih.Onda su te reakcije bile sa mnogo većim emocijama jer ponekad znaš da i kad daš sve od sebe to nije dovoljno…

Ti,Lazović,Saša Ilić,Volkov,Branko Ilic,Lukač.Bili ste nerazdvojni i van terena,sa kim si sad u kontaktu?Da,tu bih još dodao Škuleta,Dzigija,Stefana Babovića,Vulićevića,sa svima sam u kontaktu jer su svi oni moji prijatelji veliki ljudi i Grobari.

Moramo da se dotaknemo “dve leve kopačke” 😊

Jednostavno ma ko to bio,ma kako god se On zvao neću dozvoliti da ponižava moje saigrače ili mene.Osetio sam potrebu da odgovorim na tu prozivku što je i normalno za čoveka koji drži do sebe…

Prilikom tvog izlaska sa terena na toj utakmici navijači su ti posvetili jednu pesmu (znamo svi koju 😊😊) kako si se tad osecao?

Ha-ha sećam se te pesme,to je trenutak koji ću sigurno pamtiti celi život.

Kako je igrati pred grobarima?
Neopisiv osećaj,mislim da to nikad više neću osetiti jer sam imao stvarno odličan odnos sa njima,ne samo ja nego cela ekipa u tom momentu.Znali su da osete trenutak i da budu naš 12-i igrač.

Kapiten Saša Ilić?
Sakica Ilić moj brat i prijatelj za celi život,suvišno je bilo šta reći za toliku legendu osim da sam ponosan što sam igrao sa njim.

Pratiš li ovaj sadašnji Partizan i kako ti se čini?
Naravno da pratim.Verujte da sam znao čim se šef Marko vratio da će sve da dodje na svoje mesto i mislim da najveća zasluga ide njemu i njegovim saradnicima…Vratio je tim na pravi put i naravno da će osvojiti titulu koju je zaslužio još u prvom mandatu.

Trenutak koji ćeš večito pamtiti iz Partizana?
Lepih trenutaka bilo je mnogo,ako treba da izdvojim to je osvojena titula a najtužniji trenutak je poraz od Augsburga.

Omiljena navijačka pesma?
,,Ja bi da igra još malo…”

Za kraj poruka za navijače Partizana i poesetioce sajta volimpartizan?
Poruka navijačima da sad kad je najpotrebnije osete i napune stadion na svim utakmicama do kraja,da daju podršku ovim momcima jer njihova igra to zaslužuje i da se ako Bog da radujemo tituli u maju.
I naravno za kraj ,,za druge se navija Partizan se voli”.

Zahvaljujemo se Petru na izdvojenom vremenu i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere.