Marina Maljković – šta dotakne pretvara u zlato!

14962739_10154094930542939_7940055800803590153_n

Bivši trofejni trener ŽKK Partizan, Marina Maljković nastavlja da ređa profesionalne uspehe. Posle poslednjih velikih uspeha sa reprezentacijom Srbije, Marina je postala trener KK Galatasaraj. Uspesi su odmah došli. Iako su Galati predviđali borbu za opstanak, Marina je suvereni vladar turskog prvenstva, Galatasaraj je na prvoj poziciji. U Evrokupu, takođe, samo se nižu pobede, poslednja je ostvarena na gostovanju u hladnom Novosibirsku.

– Veoma sam zadovoljna kako idu stvari u Galatasaraju. Ono što je meni najvažnije jeste da na raspolaganju imam izvanrednu grupu igračica, koje su pre svega sjajne osobe, uvek raspoložene za rad, spremne za odricanje u korist timskog uspeha. Rezultati su možda došli rano, ali su oni samo posledica onog što radimo na treninzima. Sezona je tek počela – rekla je Marina Maljković.

– Koristim priliku da pozovem naše navijače da dođu na utakmice i da nam pruže podršku. Veoma sam srećna što ćemo utakmice igrati u Kraljevu i Nišu, koji su nam pružali podršku svih ovih godina i nadam se da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta, kao što je to bio slučaj prošlog novembra u Beogradu na utakmici protiv Nemačke. Mi ćemo se odužiti našom prepoznatljivom borbenom igrom – kaže Marina.

– U nedelju dolazim u Beograd na druženje sa mojim malim košarkašicama. Otvaramo besplatnu školu u DKC “Majdan”, što će biti šesta lokacija na kojoj održavamo treninge. Već smo stigli do broja od 300 devojčica i tu se ne zaustavljamo. Uz pomoć lokalnih samouprava, grada Beograda kao i naših prijatelja iz Telekoma Srbije i Rode do kraja godine u Beogradu ćemo otvoriti još dve škole. Grabimo krupnim koracima ka našem cilju, a to je 500 devojčica u junu koje besplatno treniraju košarku – zaključila je Maljkovićeva.

Košarkaška reprezentacija Srbije će u subotu, 19. novembra od 19 časova dočekati Luksemburg u Kraljevu, a četiri dana kasnije u Nišu od 18 sati i nacionalni tim Ukrajine.