LUDA GODINA SMAILAGIĆA: Guram kako znam i umem!

AKo se neko lansirao ove sezone i pokazao da može da bude veliki igrač, onda je to bez dileme Alen Smailagić. Novi as Partizana je već u crno-belom dresu pokazao kvalitet pod dirigentskom palicom legendarnog Željka Obradovića, a sada sledi i debi za nacionalni tim Srbije gde ga čeka još jedan legendarni trener – Svetislav Pešić. Popularni Smajli pokušava da ga efuforija ne obuzme, već ide smireno iz dana u dan.

Sa novim članom reprezentacije Srbije pričali smo u dvorani “Aleksandar Nikolić” pred početak prvog treninga sa Pešićem.

– Vidi se da se svi dobro poznajemo ovde, znamo se od ranije. Stvarno je super, svi saigrači su za poželeti – počeo je Smailagić.

Usledilo je pitanje o Svetislavu Pešiću, trener koji je ostvario istorijske uspehe u svim kategorijama. Osvajao je zlata sa juniorima 1987. godine kada je pobeđivao Ameriku, vodio je Nemce do velikih uspeha, onda se vratio na klupu Jugoslavije gde je pokorio Evropu i svet, a sada je na klupi Srbije gde se ponovo puno očekuje.

– Ovo nam je drugi dan upoznavanja, ne znamo se još toliko dobro, ali sve je lepo počelo i nadam se da ćemo biti dobri.

Prvi protivnik Srbije je Letonija koja je znatno uigranija od našeg tima.

– Meni je ovo prvi put da igram pa malo slabije znam, ali verujem da će treneri to sve da spreme za nas.

Smailagić na treningu Srbije (Foto: Starsport)

Svestan je i sam Smailagić da mu se ove godine dosta toga desilo. Iz NBA lige gde je bio deo Golden Stejta dobio je poziv Željka Obradovića da bude mladi lider Partizana, a sada je tu i poziv poplarnog Karija.

– Jeste, nekako na sve to moram da se naviknem. Samo ću da idem i guram kako znam i umem. Razmišljam samo iz dana u dana i spreman sam da napredujem i učim, drugačije ne mogu da razmišljam. Trener Željko me je pripremio za sve, postao sam stabilniji igrač zbog njega.

Za kraj je novi igrač Srbije upitan da li mu je čudno da se za tako kratak period prebaci iz dresa Partizana u dres Srbije?

– Nije mi čudno, borim se za pobedu. Bio je to Partizan, sada je to Srbija. Svi ćemo se boriti i mislim da možemo da budemo i najbolji. U suštini ne razlikujem Partizan od Srbije, imaću iste emocije i daću sve od sebe – podvukao je Smailagić.

Originalni članak Maxbet sport