Ledej: Samo ratnički mentalitet

Novopečeni reprezentativac Azerbejdžana bio svih 40 minuta na parketu

Partizan je probio blokadu od tri vezana poraza u Evroligi i zaustavio lošu seriju ni više ni manje nego pobedom protiv Efesa (100:90).

Sa 30 poena Aleksa Avramović bio je junak utakmice, ali ogroman doprinos dao je i Zek Ledej. Novopečeni reprezentativac Azerbejdžana nije dobio priliku da odmori ni na sekund, proveo je svih 40 minuta na parketu.

– Samo ratnički mentalitet. Uradiću sve da pomognem svom timu. Nisam savršen, ali pokušaću da pružim što više mogu i uradim sve što je u mojoj moći kako bi ekipa pobedila. –– rekao je posle pobede nad Efesom. – Radimo rutinu pre utakmice i radite proces oporavka posle nje. Uvek sam igrao mnogo minuta tokom karijere. Trudim se samo da radim šta je do mene i ne pravim greške. Moramo da nastavimo da igramo, to je naš posao. Da stanemo jedan uz drugog i radimo šta moramo.

Ipak, Ledej je primetio.

– Gurali smo loptu. Jednom kada smo lako otvorili tranziciju došli smo do 100 poena. Pravili smo greške, ali smo ostali zajedno, to je najbitnija stvar. To je vrlo važno za naš tim.

Osvrnuo se i na rad Željka Obradovića.

– Stvarno nas trenira sa puno strasti i želje i mi se trudimo da mu uzvratimo istom merom – zaključio je Ledej.

Originalni članak Sportski žurnal