Ledej: Obradović je veliki taktički trener, impulsivan

Prvi put je, za tri godine koliko igra u Srbiji, Zek Ledej gost na nekoj televiziji. Na Sport Klubu 1 možete da gledate novu epizodu Sportlajta u kojoj je gost košarkaš Partizana.

Možda nije ispunio san da igra u NBA nakon završetka koledža, ali je zato Zek Ledej dobio priliku da igra za neke od najboljih evropskih trenera.

Od Dejvida Blata, preko Šarasa Jasikevičijusa i Etorea Mesine do Željka Obradovića.

I o tome je Ledej govorio za Sport Klub i Sportlajt:

„To je ludo! Svi su kao, čoveče, svi najluđi treneri hoće da te zovu da igraš za njih“.

Šta vide u tebi, pitao je Miklja?

„Ne znam stvarno. Na meni je da izađem i da se borim za moje drugove, moj tim. Da stavim moje telo, svest i sve za svoj tim da bi pobedili i tu dajem sve od sebe i posvećen sam igri i učiniću sve za pobedu. Možda je to razlog, ne znam“.

A evo šta Ledej kaže o svim vrhunskim trenerima sa kojima je radio:

„Nisam stigao da steknem iskustvo sa Dejvid Blatom jer je to bila njegova poslednja godina i prestao je da trenira ekipe. Ali dok je bio tu ja sam bio kao sunđer koji sve upija. Učio sam svaki dan da bih mogao da igram sa ljudima kao što su Printezis, veliki igrač od koga kupiš dosta stvari koje radi na četvorci. Onda Spanulis, on je očigledno šampion i legenda. Vidiš njegovu volju i karakter i šta igra za njega znači i druge igrače u timu.

Šaras je bio legendarni igrač. Postaje i legendarni trener. Vrlo je pametan. Poznaje dobro igru. Tu sam naučio taktičke stvari. On je sjajan defanzivni trener. To su bile taktičke vežbe koje smo dan za danom vežbom uneli u igru. To nosiš sa sobom gde god da se pomeriš.

Mesina je došao iz NBA. Puno je osvojio kao trener i uspeo da spoji te dve stvari. Nije uobičajeno za velikog evropskog trenera da ode u NBA. Onda gledaš na to iskustvo, ok ovo je uzeo iz NBA, drugo je ono što je uvek nosio u sebi kao trener.

Obradović je veliki taktički trener. Vrlo je impulsivan, ima veliku volju. Uzmeš stvari da bi mogao da naučiš i zahvalan sam da sam imao ova iskustva koja sam imao i da sam mogao da igram za ove trenere i radim sa njima svaki dan“.

Originalni tekst Sport Klub.rs