Kuca se novi ugovor Marku Milovanoviću

Postoji obostrana želja da se saradnja nastavi, uprkos sve učestalijim pozivima iz inostranstva

Plan je bio (i ostao) da se u susret prolećnim izazovima produži saradnja fudbalerima kojima na kraju sezone ističu ugovori, pre svega kako bi im, što reče Aleksandar Stanojević, „glava bila mirna“ u nastavku borbe za trofeje. Predvodnici te grupe su Lazar MarkovićMiloš JojićBibars Natho… Sa njima se u kolo uhvatio i – Marko Milovanović.

Dobrim igrama u završnici 2021. mladi centarfor je skrenuo pažnju na sebe, davao golove u različitim takmičenjima, pozicionirao se kao prva altnernativa i(li) saradnik prvom strelcu ekipe Rikardu Gomešu – zavisno od formacije trenera – i buduća zlatna koka Partizana. Otuda je ideja rukovodilaca da 18-godišnjeg Smederevca „vežu“ za Topčidersko brdo na duge staze.

Velike su šanse da će neposredno po povratku ekipe sa priprema iz Turske, crno-beli pred Milovanovića staviti predlog novog ugovora. Aktuelni mu ističe u junu 2023, zbog čega lider Superlige želi da blindira talentovanog centarfora i spreči scenario po kome bi na kraju aktuelnog ciklusa ušao u završnu godinu saradnje. Prema saznanjima Mozzart Sporta, Partizan će Milovanovića pokušati da zadrži još tri godne, do leta 2025, kako bi od njega imao benefit na sportskom i ekonomskom planu.

Odgovorne u Humskoj najviše raduje signal da je druga strana raspoložena za paraf i da nije postavljala nikakve posebe uslove, što je značajan napredak u odnosu na neke slučajeve iz bliske prošlosti, kad su talenti iz omladinske škole maltene ucenjivali klub. Milovanovićev agent Nenad Jestrović, kao i sam igrač, čekaju mig sa vrha i kako sad stvari stoje snažni centarfor bi u osvit prolećnog dela sezone mogao da stavi autogram na novi ugovor.

Na taj način bi bio blindiran. Što može da bude dobra polazna tačka za ostvarenje sportskih ciljeva, ali i sjajna pregovaračka pozicija u susret narednim prelaznim rokovima. Na kraju ovog pominjalo se da su Anderleht, Ajaks i Vulverhempton želeli darovitog napadača, premijerligaš je navodno nudio 6.000.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje, ali su u Partizanu predloge o selidbi odbili, pod obrazloženjem da im je svaki adut bitan u nameri da osvoje titulu.

Niko ne može da garantuje kakva će situacija biti na leto, mada ima zagovornika ideje da bi Marko Milovanović mogao da bude sledeća velika prodaja crno-belih, nalik transferima Strahinje Pavlovića u Monako, odnosno Filipa Stevanovića u Mančester Siti. Ako u međuvremenu ne zablista neko drugi…

Originalni članak na: Mozzart sport