Kreće fudbal u Srbiji – Partizan u Ivanjici, Goh ne može da igra od početka (14h)

Navijači sa nestrpljenjem iščekuju debi južnokorejskog krilnog napadača Jong Džun Goha.

Bivši igrač Pohang stilersa dobio je priliku ulaskom s klupe na meču protiv Boteva iz Vrace.

– Teško da će Goh u ovom trenutku da bude starter. Rekao mi je da nije stoprocentno spreman i tražio da u prvoj pripremnoj utakmici igra 30 minuta. Došao je kasnije i zato polako ulazi u ritam i na terenu ćemo, barem u početku, da ga gledamo poslednjih pola sata ili 35 minuta. Bitno je da fudbalska barijera na postoji, ako znaju principe igre novajlije se lako prilagode. Goh je toliko inteligentan da bez razgovora shvata šta treba da radi – tvrdi trener Partizana Igor Duljaj.

Holandski krilni napadač Kvinsi Menig napustio je Humsku posle dve i po godine i pojačao Sivas. Partizan je zaradio 350.000 evra i imaće 10 odsto od sledeće prodaje. Prethodno, Menig je bio blizu transfera u Konju.

– Nije imao minutažu na koju je navikao, srećan sam zbog njega što je pronašao novu sredinu. Isticao mu je ugovor i klub mora domaćinski da vodi računa kad su u pitanju igrači s velikim platama. To je bila prilika da se budžet rastereti. Na Kvinsijevoj poziciji imamo Goha i Trifunovića, na suprotnoj strani Severinu, Kalulua i Jevremovića. Menig nema 18 godina pa da može da čeka, već mora da misli na egzistenciju. Hvala mu na svemu što je uradio za Partizan, imali smo pošten odnos – naglasio je trener crno-belih.

Originalni članak: Sportski žurnal