Partizan i gluvi telefoni – moraš da poslušaš trenera!

Postoje neosporni razlozi zašto je Kevin Panter kapiten Partizana. Prvi je na treningu, poslednji odlazi kući. Primer je drugima, igra odbranu, ne plaši se odgovornosti, motiviše i diže druge, njegova reč se sluša.

© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Doneo je Panter mnogo Partizanu. Izmišlja poene u duelima jedan na jedan, uvek nalazi prostor za šut, doneo je i titulu šampiona ABA lige kapitenskim nastupom u petom meču finalne serije.

Ali desila su se Kevinu Panteru i pomračenja koja su uvek vodila u poraz. Najpre protiv Baskonije. Niko nije zaboravio početak prošle sezone kada nije napravio faul na plus tri i kada je zbog toga Partizan primio trojku Markusa Hauarda.

Zatim protiv Crvene zvezde u prvom evroligaškom derbiju. Mogao je da drži loptu maltene do kraja četvrte četvrtine i da uzme ono što je Partizan imao u džepu, a to je produžetak. Panter je šutnuo prerano, promašio je i Nedović je dao trojku iz ćoška za pobedu.

Za madridsko pokazivanje bicepsa Serhiju Ljulju zaista i imam neki vid razumevanja. Napadnut si, možda i treba da pokažeš zube. Ali Partizan direktno zbog toga nije otišao na Fajnal for. I to je realnost.

Taj nepametan potez Kevina Pantera je imao svakako najveću posledicu, ali ovaj protiv Bajerna je sigurno najlošiji. Nije morao da razmišlja. Trebalo je ali nije morao. Željko Obradović je razmišljao za njega i baš se postarao da ga Panter čuje. Postarao se i da ga vidi. Do polovine terena je došao trener Partizana i sigurno je bio bar u perifernom vidu svog kapitena. Ali ga ovaj nije poslušao.

Da još jednom ponovimo.

Kapiten ekipe koja je u krizi i kojoj očajnički treba pobeda, bilo kakva, nije poslušao najvećeg trenera Evrope. U toj situaciji je možda i sam trebalo da zna da mora da napravi faul. Za nekoga ko ima „dobar hleb“ u Partizanu ovo u četvtrak je preveliki luksuz. Koliko god bio vođa, kapiten, neko čija se reč sluša,  Kevin mora da sluša trenera. Najboljeg trenera…

Bilo je još razloga za poraz. Naveo ih je Obradović na konferenciji za medije. I Smailagićev faul i propuštena prilika da se lopta slusti Kaminskom kada je ima poziciju protiv Edvardsa. Međutim sve to bi nestalo da se nije desila još jedna i to najveća glupost u čitavom meču.

Da se razumemo Panter je strašan igrač, skorer kakvog Partizan nije imao decenijama. Egzekutor kakvog protivnici moraju da biju bez prestanka u jednoj utakmici i da na njega potroše dosta faulova da bi ga zaustavili. Ali da bi bio kompletan, da bi bio evropski šampion, da bi vodio ekipu u plej-of i na Fajnal for, odluke moraju da budu prave u baš ovakvim trenucima kakav je juče bio protiv Bajerna.

Zabrinjava mnogo stvari. Zabrinjava što Partizan gubi već drugi meč na svoje gluposti i da su se takve gluposti prošle sezone dešavale do Nove godine. Sada se dešavaju posle Nove godine kada forma treba da bude u ulzaznoj putanji i kada kreću odlučujuće utakmice. Šansa još uvek postoji. Osam utakmica, pet kod kuće. Ali ni ta podrška nije dovoljna ako se neke stvari ne utegnu pod hitno

Originalni članak Sport Klub. n1 info.rs