“MAČVAN MORA DA VRATI NOVAC PARTIZANU”

„Koristio je situaciju kad smo gledali kako da preživimo, sad će morati da izvadi iz džepa oko 30.000 evra“, pojasnio prvi čovek crno-belih

Partizan je porodica. Koliko puta ste čuli, pročitali, uverili se… Samo što i u porodici dođe do konflikta. Nekad zbog emocija, nekad usled interesa. Druga kategorija dovela je do zahlađivanja odnosa crno-belih i Milana Mačvana do te mere da su se udaljili i više nisu bliski.

A bili su, pošto je predsednik Ostoja Mihjailović avgusta 2020. promovisao bivšeg reprezentativca u savetnika za sportska pitanja. Niko tad nije mogao da pretpostavi da će u istoj godini nekadašnji centar posegnuti za tužbom na osnovu neisplaćenih zarada iz perioda dok je bio aktivan igrač.

Proces je potrajao godinama, da bi rešen u korist kluba iz Humske, a njegovu genezu obrazložio je Mijailović.

Prilikom mog dolaska u Partizan, bivšim igračima, agencijama i zaposlenima u klubu se dugovalo između 5.000.000 i 6.000.000 evra. U tom trenutku Mačvanova potzraživanja bila su oko 100.000 evra. Pregovarali smo, trećinu duga je oprostio, dok je ostatak trebalo da mu se isplati kroz četiri godine. Obično se u takvim situacijama definiše da se isplati ceo ostatak, ako kasnimo neke rate“, podsetio je predsednik Partizan Mozzart Beta tokom intervjua za B92.

Prema njegovim rečima problem je eskalirao u sezoni korone, kad nije bilo prihoda u klupskoj kasi.

Kad smo ušli u problematičnu godinu i usled pandemije virusa korona nismo prodali nijednu kartu, gledajući kako da preživimo kao klub, Mačvan je tu situaciju koristio. Tad je tužio Partizan za 30.000 evra. Prošle godine posebna komisija pri Olimpijskom komitetu Srbije prošle godine donela je skandaloznu odluku na osnovu koje bi Mačvan trebalo da dobije oko 75.000 evra od Partizana. Presudu smo prihvatili, platili penal, ali sam tad odlučio da pokrenemo sudski postupak u Lozani, pred Međunarodnim sudom za sport. Platili smo i troškove procesa, a pre nekoliko dana je stigla presuda na osnovu koje će Mačvan morati da vrati Partizanu novac. Sve ukupno oko 30.000 evra. Tako smo pokazali da smo u pravu“.

Zbog ovog slučaja Mačvan je maltene na crnoj listi crno-belih.

Postoje legende, poput Aleksandra Saše Pavlovića ili Predraga Drobnjaka koji su opraštali novac Partizanu. Nažalost, imali smo i slučajeve sa igračima kao što je Mačvan. Pokazalo se da je pravda na našoj strani, bez obzira na nakaradnu odluku komisije OKS. Sad će Mačvan morati da izvadi novac iz džepa i da plati tih oko 30.000 evra“, pojasnio je Ostoja Mijailović.

Originalni članak: Mozzart sport.rs