Kralj: Pojačanja posle Nove godine

Sportski direktor Partizana ističe da Parni valjak traži „pravog” igrača i da, trenutno, u Evropi vlada zatišje

Među Partizanovim direktorima, generalnim – Milošem Vazurom i sportskim – Ivicom Kraljem, vlada saglasje na pitanje – kad će Parni valjak da angažuje pojačanja u zimskom prelaznom roku:

– Posle Nove godine!

I dok se Vazura, zadužen za budžet, „oštri” da na mig sportskog sektora „odreši kesu”, Kralj s trenerom Gordanom Petrićem i skauting službom pažljivo „bezecuje” buduće uzdanice.

– Tražimo „pravog” igrača, da li ćemo da ga dovedemo za pet ili 25 dana… manje je važno, bitno je da on pravi razliku. Vidite, ništa se ne dešava ni u Evropi, period posle 1. januara „rezervisan” je za transfere – ističe legendarni golman crno-belih i reprezentacije Jugoslavije.

Dotle, u „Zemunelu” treniraju Miloš Jojić, Marko Šćepović i Nikola Trujić. Da li je moguć i njihov povratak u Partizan?

– To što treniraju s prvim timom najmanje je što možemo da učinimo za momke koji su mnogo dali Partizanu. Govorim ispred sportskog sektora: vrata su im uvek otvorena da rade s nama, dobrodošli su. O nekim drugim stvarima u ovom trenutku suvišno je pričati.

Aleksandar Šćekić je slobodan igrač, dovoljno da se razbuktaju priče i o „kam-beku” reprezentativca Crne Gore?

– Videćemo, ostavio je trag u Partizanu, sad je slobodan. Smatram ga dobrim igračem, naravno.

Potencijalno rešenje za krilnu poziciju u vidu Doleva Hazize iz Makabi Haife nameće i izlazne transfere iz Humske. Pljušte li ponude?

– Ima razgovora i u kontrasmeru, međutim, to bi trebalo da se konkretizuje, kao i u celoj Evropi, tek posle Nove godine. Svuda je mirno…

Milivoje Ćirković, uz vas heroj iz Njukasla, najavljuje: „Ovaj Partizan biće bolji od onog iz 2003”. Slažete li se?

– Nikad nisam voleo da poredim „ovo” i „ono” vreme – svako nosi specifičnu težinu, naravno. Sad, da ulazimo u te prognoze… Ova ekipa, sigurno, poseduje kvalitet, imamo sve preduslove da u narednom periodu bude dobro. Opet, potrebno je strpljenje, pre svega – podrška navijača. Partizan sa njom i bez, ponavljam non-stop, nije isti klub. Verujem da će tako da bude – zaključio je Ivica Kralj, sportski direktor crno-belih.

NE DA JU JE ĆIRKOVIĆ BOCNUO…

Da li bi Milivoje Ćirković bio toliko slavan da ste vi, kao što Partizanov desni bek iz 2003. otkri, šutirali umesto njega sedmi penal u Njukaslu?

– Ćirka su izgurali: „’Ajde, Milivoje da šutneš.” Ja sam već krenuo ka lopti, kad – evo ti ga Ćirković… dolazi. Sve ostalo je… istorija! Ne da ju je bocnuo, ha, ha, ha… – smeje se Ivica Kralj, te avgustovske večeri na Ostrvu nerešiva enigma za Širera i englesko crno-belo društvo.

ODITA, DAJ RECEPT ZA ŠERIF

Razgovarali ste, u četvrtak u Humskoj, sa Obijorom Oditom. Da li vam je Nigerijac otkrio recept za rušenje Šerifa, prezentovan u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2005?

– Sećate li se kakav je Odita postigao gol u Tiraspolju? Sa 30 metara u „devedeset”! Lep pogodak dao je i u Beogradu. Rekao sam mu uz kafu: Odi, moraš da kažeš ovim našima kako da to sad, u šesnaestini finala Lige konferencije, ponove. Znate ga, nasmejao se… – lepo je raspoložen zbog uspeha u Evropi (tad i sad) sportski direktor crno-belih.

VOLEO SAM DA MESI OSVOJI

Za koga ste navijali u završnici Svetskog prvenstva u Kataru?

– Ako kažem da sam navijao za Argentinu, da li će iko da mi veruje? Voleo sam da osvoje zbog Mesija, ali… Mislio sam da će Brazil do finala!

Mesi je, sad, veći od Maradone?

– Ko je veći? Svako u svoje vreme. Po meni, Mesi je najveći, ali… bolji sud mogu da daju oni što su pratili i Maradonu otpočetka karijere. Nesporno, dva velikana! – naglašava Kralj.

Originalni tekst Sportski žurnal