Korenite promene u KK Partizanu!

Veliko spremanje dešava se u KK Partizan, a novi finansijski direktor kluba Dejan Kijanović, proveo je današnje prepodne nagovarajući bivšeg sportskog direktora FMP iz Železnika Ratka Radovanovića da dodje u Humsku.

Kako saznaje naš portal, pregovori su vodjeni u kafiću Raše Radovanovića “RR” u Žarkovu. Epilog za sada nije poznat, jer kršni Nevesinjac koji je košarkašku karijeru izgradio u sarajevskoj Bosni i reprezentaciji Jugoslavije, nije prihvatio, ali ni odbio predlog Kijanovića da bude glavni čovek Partizana zadužen za sportski sektor.

I ranije su nekadašnji čelnici crno-belih, pre svih Jovica Pavlović, želeli Ratka Radovanovića (60) u klubu, posebno nakon što se razišao sa Nebojšom Čovićem pre sedam godina. Do tada, čuveni Raša bio je 14 godina sportski direktor FMP Železnika i najzaslužniji je za meteorski uspon tog kluba, posebno za valjan skauting u mladjim kategorijama. Kao funkcioner FMP Železnika, Radovanović je osvojio dve titule u ABA ligi i četiri nacionalna Kupa.

Upravo je znanje i njuh za otkrivanje budućih asova koji neosporno ima Ratko Radovanović, bio glavni okidač kod Dejana Kijanovića da mu uputi poziv da se ponovo vrati radu u košarci i prihvati odgovornu poziciju u KK Partizan.

Ratko Radovanović poslednjih godina odmara, a slobodno vreme provodi sa suprugom Verom, ćerkom Sarom, sinom Stefanom i posebno sa unukom Lukom.

Očigledno je da ambiciozni Dejan Kijanović želi da vrati Partizan na vrh srpske košarke i da je shvatio da to može jedino preko mladih igrača, a na tom polju Raša Radovanović je bez premca.

Back to Top