Konekcija Gonzage i Partizana koja traje duže od decenije!(VIDEO)

Dolaskom Džoša Perkinsa, Partizan je upisao vrlo bitnu pobedu na startu Top 16 faze Evrokupa. Novi Amerikanac je imao sjajan debi u crno-belom dresu, a zanimljiva je povezanost Perkinsovog nekadašnjeg koledža i Partizana. Naime, Perkins je treći košarkaš Gonzage koji je oblačio crno-beli dres.

Led je probio sjajni šuter Blejk Step koji je igrao u Partizanu u sezoni 2004/05. Step je u Gonzagi stekao status legende pošto je pune četiri godine proveo na koledžu čiji je najpoznatiji igrač bez ikakve dileme Džon Stokton. Zanimljivo, Step je tokom pomenutog perioda bio saigrač sa Adamom Morisonom koji je bio treći pik NBA drafta, a kasnije je kratko nosio dres Crvene zvezde.

Usledila je duža pauza Partizana i Gonzage, sve do dolaska Najdžela Vilijamsa-Gosa. On je bio na Gonzagi jednu sezonu (2016/17). Usledila je selidba u Evropu, a prvi klub mu je bio, baš kao Stepu, Partizan.

On je te sezone bio ubedljivo najbolji igrač Partizana, a na Gonzagi saigrač mu je bio Džoš Perkins, sadašnji plejmejker Partizana.

Zanimljivost sa Gosom se vezuje i sa Brajanom Angolom. Oni su bili saigrači u srednjoj školi. Naravno, Angola je ove sezone nosio dres Partizana pre nego što je otišao u Izrael.

Ostaje da se vidi kako će se Perkins pokazati u crno-belom dresu, a prva utakmica pokazuje da je Partizan dobio veliko pojačanje.

Pričalo se da bi i četvrti košarkaš Gonzage mogao u Partizan. U pitanju je Filip Petrušev koji ove sezone dominira u dresu Mege i najbolji je igrač ABA lige.

Izvor Maxbet sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *