Ko je to promenio način treninga u Partizanu?

Zadovoljstvo je bilo vidno.

ABA league/Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan nastupom svojih izabranika u ubedljivoj pobedi nad Budućnosti 106:77 u okviru 9. kola AdmiralBet ABA lige.

“Utisci su da smo počeli veoma agresivno i to smo držali u toku cele utakmice. Znali smo da je ovaj meč izuzetno važan s obzirom na to da smo imali seriju loših rezultata koji su iza nas. Sa te strane želim da čestitam igračima jer smo odigrali veoma dobru utakmicu protiv dobre ekipe Budućnosti.

Želim da se zahvalim svim ljudima koji su večeras došli da nas bodre pogotovo ove mlađe igrače. To na njih i te kako utiče i hvala im na tome, neka samo nastave ih podržavaju”.

Posebno su se istakli Tristan Vukčević i Uroš Trifunović koji su dobili minutažu na ovom susretu i uspeli su da je iskoriste. 

“Što se tiče Vukčevića i Trifunovića konkretno, oni su promenili način treninga i treniraju mnogo bolje. Podatak da nisu ranije igrali nije tačan. To može lepo da se vidi kada se otvori minutaža Partizana u prvih devet kola u AdmiralBet ABA ligi. Mislim da niti jedan igrač nema više od 20 minuta u proseku. Svi su između 14 i 20 i to može veoma lako da se proveri.

Večeras su igrali dobro obojica, posebno Trifunović. Vukčević je bio bez promašaja u napadu, dok je u odbrani imao par stvari koje nisu bile dobre, ali je promenio način treninga. Oni izgledaju totalno drugačije na treninzima i kada sam razgovarao sa njima rekao sam im da će dobiti priliku i dobijaće sve više ako nastave tako da treniraju. Mnogo je prosto, trening određuje ko će igrati koliko utakmicu“, završio je Obradović.

Originalni tekst Sportske net