Klub opet u tunelu, svetlo se ne nazire: Najava burnog leta u Partizanu – mnogi spremni da napuste Banjicu

Pred čelnicima Partizana je ogroman posao

Glatka eliminacija od objektivno slabijeg Šapca, odlazak prvog centra Nemanje Vica u Radnički kao i glasna razmišljanja i najava još nekih odlzaka, uz dugovanja dve-tri plate kao da najavljuju burno i teško leto u Partizanu.

Posle dve godine stabilizacije crno-beli su Super ligu u regularnom delu završili na drugom mestu i pojavila se mogućnost da bi u duelu sa Radničkim u polufinalu mogli i do borbe za tron, posebno jer su Kragujevčani dva puta savladani tokom sezone.

Prednost domaćeg bazena nije iskorišćena, Radnički je u drugom poluvremenju preokrenuo rezultat i tada je za Partizanov tim sezona bila završena.

Revanš u Kragujevcu i susreti za treće mesto nisu bili slika tima sa Banjice, neočekivano je sastav trenera Korolije bio potpuno inferioran a 7:13 u revanšu u Šapcu baš nikome u taboru Partizana nije prijao.

Već posle prve utakmice sa Šapcem su počele priče o tihom nezadovoljstvu igrača kašnjenjem plata i nekim drugim stvarima pa se moglo čak da se zaključi da je revanš na Savi bio i jedna vrsta bojkota što je kasnije demantovano.

U Partizanu je sada status kvo, uprava sa predsednikom Lazarevićem i direktorom Kuljačom pokušava da reši finansijski problem, igrači su okrenuti čekanju ponuda.

Nije tajna mada to javno još uvek neće da kažu, da su mnogi spremni da Banjicu napuste glavom bez obzira.

Čuje se da bi od stranaca Vavić mogao u Španiju, da bi Boven krenuo put Grčke dok je Lovre Miloš, koji je na Banjicu stigao iz sportske penzije, na odmoru i da još ne zna ni šta će sa klubom ni šta će uopšte sa karijerom.

Stefan Mitrović je već funkcioner, Milan Aleksić je u fazi razmišljanja samo je teško da se veruje da bi trofejni reprezentativac igrao u klubu bez ambicija i da tako završi sjajnu karijeru.

Pred čelnicima Partizana je ogroman posao. I samo kažu da ostali klubovi uglavnom imaju pomoć lokalnih sredina, da su budžeti puniji i zbog igranja u Evropi koja je prošle sezone za Partizan bila nedostupna.

Da li su se u Partizanu zaleteli sa finansijskim planom, da li je neko obećao pa pobegao, sada i nije toliko bitno.

Partizan ima na raspolaganju mlađe igrače poput BulajijićaKojićaBožovića, ima u Banjici talenata i to je sve. Ako ostali igrači poput Rističevića napuste klub, sve će to biti tanko za renome sedmostrukog prvaka Evrope.

Klub je u tunelu, svetlo se još ne nazire.

Originalni članak Sportski žurnal