Karađorđe na startu Superlige namučio šampiona; Crno-beli “jedva” do pobede

Odbojkaši Partizana otvorili su Superligu Srbije pobedom, ali jedan bod ide u Topolu, posle sjajnog izdanja Karađorđa. Partizan je pobedio Karađorđe rezultatom 3:2, po setovima (26:24, 28:26, 21:25, 19:25, 15:10).

Partizan je, kao šampion Srbije i osvajač triple krune, bio apsolutni favorit protiv tima iz Topole i očekivala se rutinska pobeda u tri seta crno-belih. Ali, ipak, to nije bio slučaj. 

Iako je Partizan poveo 2:0 u setovima – i do te prednosti su došli u oba seta na razliku. Prvi set dobili su posle velike drame, kada su u tri navrata u završnici ispustili tri poena prednosti, pa propustili dve set lopte na 24:22, ali su ipak uspeli da povedu. 

U drugom setu gubili su 5:1, dok je Karađorđe ceo set imao veliku prednost. Vodili su i 17:12 i išli ka izjednačenju, ali su sve prosuli. Mini-serijama se vratio Partizan i uveo završnicu seta u dramu, gde je Karađorđe propustio dve set lopte. Na kraju, bolniji gubitak drugog seta nego prvi i Partizan je poveo 2:0. 

A ono što su propustili u prva dva seta u naredna dva nisu – razbili su Partizan u trećem i četvrtom setu za izjednačenje! Izborili su peti set, na opšte iznenađenje na startu Superlige Srbije. 

Drama se nastavila i u petom setu.  Karađorđe se držao do 5:5, ali sa tri poena zaredom crno-beli lome utakmicu i dolaze do pobede. 

Ipak, jedan bod ide i u Topolu. 

Najefikasniji kod Partizana bili su Tadić sa 24 i Mrdak sa 20 poena. Marinović je upisao 13 poena. 

Karađorđu istakli su se Nadaždin sa 22 i Bekrić sa 17 poena. Odlični su bili i Bojović sa 15 i Bošnjak sa 13 poena. 

Originalni tekst Sportal.blic.rs